• Rossz Vérkép?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Évente egyszer elszoktam menni a vérképemet megnézetni, hogy minden rendben van-e, de most 3 érték is rossz lett. Az eredmény: WBC:5,68 G/l normál:4,20-10,80 *neutrofil:38% normál:40-74 (alacsonyabb) *Limfocita:46,8% normál:19-39 (magasabb) *monocita:11,8% normál:3-10 (magasabb) eozinofil: 2,4% normál:0,1-5 bazofil:1% normál:0,1-2 abs.neutrofil:2,16 G/l normál:1,68-8 abs.limfocita:2,66 G/l normál:0,84-4,32 abs.monocita:0,67 G/L normál:0,12-1,08 abs.eozinofil:0,14 G/l normál:0,04-0,54 abs.bazofil:0,05 G/L normál:0,04-0,21 RBC:5,91 T/l normál:4,70-6,10 HGB:161 g/l normál:130-165 HCT:0,49 normál:0,39-0,50 MCV:83,2 fl normál:80-99 MCH:27,3 pg normál:27-31 MCHC:327 g/l normál:305-355 RDW:12,1 %CV normál:11,5-14,5 PLT:242 G/l normál:150-400 MPV:8,3 fl normál:7,2-11,1 CRP:0,4 mg/l normál:<5 Rheuma factor:<10 IU/ml normál:<15 vérsejt süllyedés:5 mm/óra normál:<20 Mit jelenthet, hogy ennek a 3 fehérvérsejt típusnak rossz lett a %-os aránya?Esetleg lehet leukémia is? Köszönöm válaszát!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a labor témában

        Kedves Kérdező! Minimális eltérés, biztosan nincs gond.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 22., 19:47; Megválaszolva: 2019. július 23., 08:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: