• Trombózis?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! január elején fájdogált a jobb vádlim, és mivel amúgy is Uh vizsgálatra mentem (magán) megnézettem. Ott a Doktornő azt állapította meg, hogy egy pár cm-es szakaszon a jobb vádliban rosszabb, de kimutatható a keringés, (amikor picit megemelték a lábam teljesen jó lett a keringés) de mélyvénás trombózisra utaló UH jel nincs. Utána csináltattam biztonság kedvéért egy Ddimert is, ez 293 volt. Ezt követően voltam egy rövid konzultáción egy érsebésznél, aki a leleteim megnézése után manuális vizsgálatot végzett és közölte, trombózisra utaló jel nincs, van viszont kezdődő sarkantyúm (a sarkam is fájt, fáj azóta is) és a kényszertartás okozza az izom fájdalmat, emellett csonthártya irritációt is. Eddig rendben, el akartam kezdeni gyógytornázni, de előtte gondoltam csináltatok egy újabb ddimert, a biztonság kedvéért. Ennek eredménye viszont 593 lett (ez február 18-án történt). Másnap a szakrendelőben meg ultrahangozták a lában és negatív lelettel bocsátottak el. Mivel nem hagyott nyugodni, ismét csináltattam egy ddimert, a mai napon (ez egy héten belül van az előzőhöz) ami már nagyon aggaszt (732 lett). Háziorvosom szerint a negatív UH a fontosabb, a ddimer mögött más is lehet, ennyire nem specifikus, de ha gondolom, csináltassak egy újabb UH-t. A lábam nem fáj jelentősen, nem is folyamatosan, éjszaka nem éreztem eddig. A csonthártya gyulladásom közben javul, ha lassan is, helyi kenőccsel kezelem, nem merek fájdalomcsillapítót szedni. Közben volt egy közti vérzésem, ami a méhemen való hegszövet rendellenes hámosodása miatt néhány havonta előfordul. Ön szerint tényleg okozhatja más, nem túl feltűnő folyamat a ddimer ilyen emelkedését? Ha az újabb UH is negatív, érdemes tovább menni? Tüdőmikrotrombus irányában, vagy csak ha panasz van? Köszönöm válaszát!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a ddimer témában

        Kedves Kérdező! A d dimer bármilyen gyulladás, sérülés, daganat, betegség esetén pozitív. Ha az ultrahang negatív lett, nem is tudom miért kellett megnézni. A lábában nincsen trombózis nyilván. Ha nincs tünete, tüdőembólia sincs. Inkább egy általános labor kellene. A d dimert egyébként sosem szoktuk kontrollálni, főleg amiatt, hogy nagyon könnyen lehet pozitív érték, bármilyen eltérés esetén.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 23., 21:24; Megválaszolva: 2019. február 25., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés