• Több nyirokcsomó megnagyobbodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő Fél éve kezdődtek a panaszaim bal oldali bordafájással ami a lapocka és a gerincembközé is benyilal. Majd egy 5cm-es kis duzzanat jelent meg a szegycsontom alatt.Pont volt felette egy hiperpigmentált kb másfél cm-es csúnya anyajegy amit a bőrgyógyász tanácsárra le is vetettem(szövettan negatív), viszont a kis pukli megmaradt ami néha nagyobb néha kissebb.hajszálerek indultak ki a baordám mentén a kis "pukli" felöl(képet csatolom")Bal hónaljamban megnagyobbodott a nyirokcsomók tapinthatók(mint ha kráteres lenne a mellem)Mára már a jobb mellemnél is érzem.Orvos szerint nem kóros..2 újjnyi lapos.Néha ég és nyilal bele.Testemen izomrángások(tikk) jelentkeztek ami meg is maradt. Majd ezek után kulcstontom felett bal oldalon is éreztem duzzanatot (zsibbadás szerű érzést)ami idővel eltünik majd ismét előjön. Majd a nyakam jobb oldalt előjöttek nyirokcsomók 2db nyaki izom mentén(oldalt)1db pedig az állkapcám tövében ami nagyobb mint a többi teljesen fel a fülem mögé fejfájást (halánték időként mind 2oldalon)és szédülést(részegség érzet) majd fehér sűrű váladék szabadult fel a torkomból.(váladékozás elmúlik és visszajön egy hónapja játsza ezt velem)nyakam beduzzad ilyenkor 2 napig majd alábhagy.Nyakam bal oldalára is előjött 1 db nyirokcsomó a kulcsont felett kb 3cm-re. Mára már a bal felkaromban is érzek zsibbadást és a bicepszemen is megjelent 1db a hajlatt felett kb 4cm-re. Köldök körül szintén hasonló égő hasi felület bizsergés érzés szerű kis csomók nagyon kellemetlen puffadást bélmozgást váltakozó székletet okoz. Majd beazonosítalan hasonló kis gócokat érzek a bal bordám alatt a csípőmnél.Bal szemem alsó szemhély sarkában folyamatos bizsergést érzek. Vizsgálataim a következőek voltak eredmény negatív: 2 teljes vérkép+májfunkció külön, gerinc röntgen, szív ultrahang, terheléses EKG+külön labor, tüdőszűrő 2 szer+mellkasi ct (visszahívás miatt), fül-orr gégészet. Uh vizsgálatok: Nyaki lágyrészek, Pajzsmirigy, Nyaki erek, Nyármirigy, Axilla, Pleuraűr, Hasi áttekintő komplex, Kismedence transabdominalis, Gyomor bélrendszer, Nyaki uh:Sajnos a legnagyobb nyirokcsomót nem viszgálta meg ami a jobb oldalon állkapcám tövében van.Kicsit hosszúkás is.(valószínű elkerülhette a figyelmét)valamint talált a nyakam oldalán max 10mmx5mm-es reaktív nyirokcsomókat mind két oldalon. Hónaj uh: Itt is hasonló a helyezt. Axilla viszgálata(negatív lett).itt a mellem felöli oldalát ahol a krátereket érzem ez is kimaradt. "A belek jelentősen meteoristicusak" Mára már a hasam is nagyon puffad ha egész nap nem eszem semmit akkor is. Visszavittem a háziorvoshoz a leleteket"nem tud mit csinálni magyarán szólva"írt fel antibiotikumot a nyirokcsomókra(Aktil duo) hogy a vérképem nem mutatott ki gyulladást egyik esetben sem. Bocsánat hogy hosszúra sikeredett de már tanácstalan vagyok. Válaszát és tanácsát előre is köszinöm.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a lgl témában

        Kedves Levélíró! A nyirokcsomó vagy bármilyen csomó teljesen független zsibbadástól. MErthogy azt nem okozhat. A legtöbb hely, ahol leírt elváltozást, ott vagy nincs, vagy nem kóros ha van nyirokcsomó. Az önvizsgálat nyirokcsomó szempontjából nem jó dolog. Nem szabad ezeket a nyirokszerveket nyomkodni. Én, mivel minden régióban megnézték (olyan nincs, hogy tapintja, az ultrahangos meg kihagyja, mert vagy látnia kell, vagy azért nem nézi, mert ott nem kell, hogy legyen nyirokcsomó)) és nem volt eltérés, nem nézegetném magamnak tovább. A reaktív azt jelenti, hogy volt vagy van zajló fertőzés, ami szinte mindig mindenkinek van. Nem kell rá antibiotikum! Inkább szorongásnak tűnik a dolog, biztosan nincs gond a nyirokcsomóval. A szegycsont alatti nem tudom mi, nem lehet sérv? Én a puffadás miatt (irritábilis bél szondróma) gastroenterológushoz mennék. A nyirokcsomókkal nincs gond, nem kell bántani őket.


        Kérdés: 2018. november 12., 21:15; Megválaszolva: 2018. november 14., 07:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: