Köhécselés

Jó napot kívánok! Kisfiam 6 éves. Július 16-án távolították el az orrmanduláját. Két hétre rá náthás lett. Azóta a nátha elmúlt (sós vízzel gőzölés, orvos általi orrátmosások..), de sajnos még most is apró, száraz, mélyről szóló köhécseléseket produkál. Most az orvosunk tanácsára allergia elleni szert kap, melynek hatását elvileg egy pár nap múlva éreznünk kell. Hozzátenném, hogy a két évvel ezelőtti allergia vizsgálat alapján kimutatható allergiája nincs. A köhécselés az étkezés során fokozódik. Kisfiam elmondása alapján azért köhécsel, mert a levegő kaparja a torkát. Az lenne a kérdésem, hogy várható az allergia elleni szer segít? Mit tudnék tenni, hova vihetném még el, ahol mielőbb tudnának segíteni. Még egy dolog: a mandulaműtét előtt elvégzett mellkas felvétel leletére a következőt írták: "jobb oldalon paracardialisan kissé fokozottabb kötegezettség látszik. Egyébként a tüdőben koros eltérés nincs". Mit jelent ez a kötegezettség? Lehet köze a mostani köhécselésekhez? Előre is köszönöm szíves segítségét.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza a köhögés témában

Kedves Szülő! A bevezetett anti-allergiás szer tünetileg segíthet gyermeke ingerköhögésének csökkenésében, (amennyiben tényleg allergia áll a köhécselés hátterében). Az említett mellkas röntgen leleten leírt fokozottabb kötegezettség (a filmet látni kellene, ill. ismerni a társuló tüneteket! ) lehet teljesen negatív eltérés, esetleg korábban lezajlott tüdőgyulladás maradványa vagy akkor zajló enyhe hörghurut (ami kizárható, hiszen a műtétre sor került! ), a jelenlegi köhögésével biztosan nincs összefüggésben! A tünetek perzisztálása esetén javaslom, forduljanak gyermekpulmonológus, -allergológus szakorvoshoz!

Kérdés: 2010. augusztus 30., 17:21; Megválaszolva: 2010. szeptember 02., 12:11
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél