Aranyér 3 évesen, lehetséges?

Tisztelt Szakértő! Kisfiam 3 és fél éves. Kb. 3 hete kakilás után töröltem a fenekét és láttam a nagy lila hólyagot. Azóta minden kakiláskor előbújik neki, bár volt, hogy kettő is megjelent. Aranyér tudom, mivel nekem is van néhány, de neki korainak tartom. Nem fáj neki, mert kérdeztem, de tudom milyen fájdalmas tud lenni. El lehet tüntetni őket valamilyen homeopátiás készítménnyel? Köszönöm a válaszát! Gabi

Dr. Boros Miklós válasza aranyér témában

Tisztelt Kérdező!

Aranyér lehet 3 évesen is, de gyakoribb a végbélben található nyálkahártya elődomborodása valós vénatágulat nélkül. Amennyiben ismételten látja keressen fel gyermeksebészeti szakrendelést. Vérzés és fájdalom nélkül aggodalomra ok nincs.

Kérdés: 2010. augusztus 21., 07:53; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 16:50
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Aranyér és nagy széklet
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! A kislányom most 5 éves. Amikor elhagyta a pelenkát akkor kezdődött nála egy széklet visszatartási probléma....
Aranyér és erőlködés
  Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr!   Kisfiam 12hetes, csak anyatejet eszik még. Mikor van széklete nagyon erőlködik, sír és egy kis kitüremkedés...
Van e teendő?
Szem bevérzés
Szérum P laborleleten magas