• Vizelet és széklet visszatartása

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kislányom 2, 5 éves, másfél éves kora óta szobatiszta. Jelenleg családi napközibe jár, imádja társait és gondozóit, sohasem jelent problémát az ott tartózkodás. Két-három havonta visszatérő problémánk, hogy egyszerűen nem akar kakilni és pisilni. Ilyenkor az első pisit késő délután sikerül kikönyörögnöm úgy, hogy a kádba beállítva a zuhanyt folyatom rá, ekkor már nem tudja visszatartani és jelentős mennyiséget pisil. A kakilás szintén akkor történik meg - sok-sok szenvedés után - amikor már végképp nem sikerül tartani. Ha elvégezte a dolgát rettenetesen boldog és büszke magára, mindenkinek elújságolja a családban, hogy pisilt, vagy kakilt. Kérdésemre mindig elmondja, hogy sem a nunija, sem a feneke nem fáj a kis- és nagydolog közben. A következő ingernél minden kezdődik elölről. Persze a visszatartási időszak alatt nyűgös, étvágytalan, hisztis, fáj a pocakja és a feneke környéke. Gyermekorvosnál már jártunk, semmiféle problémát nem találtak. A vizelete ilyenkor is tiszta, széklete nem véres, kemény - mindig is az, azonban rendszeres - végbéltájéka ép, bugyiján semmiféle árulkodó jel nem látszik. Ez a visszatartási időszak kb. egy hétig tart, majd szinte egy karikacsapásra megváltozik minden, és kakil, pisil, mint a kisangyal. Rettenetes idegesít a probléma, mert látom, hogy ilyenkor ő is szenved. Persze látja rajtunk, hogy mi is meg vagyunk szeppenve, úgyhogy valószínűleg egy picit rá is tesz egy lapáttal. Nem tudom mit kellene tennünk, mert ilyenkor semmiféle észérvvel, kérleléssel, szigorral nem tudunk rá hatni. Kérem szíveskedjenek segítségemre lenni! Előre is köszönöm válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a székelési panasz témában

        Kedves Kérdező!

        Ilyen esetben lehet adni egy kis Glycerines kúpot a babának esetleg, mely segíti feloldani a végbélben lévő székletet illetve azt kiüríteni, segíthet egy kis pocakmasszázs is.
        Érdemes lenne kipróbálni a Natrium chloratum homeopátiás készítményt 5 CH hígításban 1x5 golyót adva.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-26 08:39:27; Megválaszolva: 2010. február 26., 08:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: