• Szédülős fiú

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 11 éves fiam kb 4-5 hete kezdett szédülni, miután kigyógyult egy torokgyulladásból. Antibiotikumot nem szedett rá. Tünetei: szédülés, gyengeség, ájulás érzet. Fejfájás nincs. Étvágya jó.1 hete voltunk gyermek szakrendelésen, ahol teljes labort csináltak neki. Vizelet, vérvizsgálat minden negatív, gyermekorvos megvizsgálta, nem talált semmit. Tünetei azóta is fennállnak, amik az iskolába járást is megnehezítik, sőt már többször itthon kellett maradnia emiatt. Merre induljak tovább, hogy kiderítsük mi van vele? Novemberben kapott inflienza elleni oltást, talán ez összefügghet vele? Vagy a torokgyulladásának volt ehhez köze? Vagy kiskamaszkori hormonprobléma? Vagy valami súlyos betegség kezdete, tünete? Falun élünk, így a háziorvos a gyerekorvosunk, ezért szeretnék segítséget kérni, merre induljak el vele vagy ha esetleg doktornőnek van ötlete, mi lehet a baj, annak is örülnék.

        Dr. Vas Felícia Emese válasza a szédülés témában

        Kedves Édesanya! A korábbi vírusfertőzés (torokgyulladás) után szoktunk találkozni olyannal, hogy átmenetileg szédülés is fennmarad, a gyengeség is a fertőzésnek tudható be. Influenza oltás után mellékhatásként maximum enyhe fejfájás lehet, azonban ez átmeneti és enyhe. Negatív laboreredmények, negatív gyermekorvosi vizsgálat mind megnyugtató eredmények, esetleg még egy neurológiai vizsgálat a tünetek miatt szóba jön, ha ott szükséges a részletes kórelőzmény és fizikális vizsgálatot követően egyéb diagnosztikai teendő, azt ott elvégzik. Ha az is negatív eredményel zárul, úgy ún. szomatoform tünetképzés is felmerül gyermekénél. Addig is javaslom tüneti napló vezetését, melyben a rosszullétek milyenségét napra pontosan vezesse a gyermek, ezzel is segítve a diagnosztikát. Tisztelettel,


        Kérdés: 2020. március 03., 23:12; Megválaszolva: 2020. március 06., 19:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Új - Távkonzultáció