• Hólyagos nyelv

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő 15 éves lányomnak több mint 3 hete hasmenése valamint visszatero bal oldali hasi fájdalma van. Először sumetrolint.szedett. Labornál.csak triglicerid érték volt magas. Hasi új negatív. Szeklet vizsgálat.eredmenye folyamatban. 1 hete kapott újabb gyógyszereket. Klion Pantoprazol Fromilid uno. Hasmenése nagyjából rendeződött. Bal.oldali hasi fájdalma néha visszatér. Reggelente. Hanyingere van főleg a gyógyszerek beszedése után. Valamint.tegnap óta hólyagos a nyelve sebes a szája. Kezeloorvosunk jövő hét közepéig nem érhető el. Kérdeznem hogy ezt miokozhatja. Esetleg gyógyszer mellékhatása lehet? Abbahagyja a gyógyszereit vagy szedje tovább? Mi.lehet a probléma még mindig? Nyelvéről fotó csatolva. Köszönöm válaszát ZSANETT

        Dr. Balogh Andrea válasza a hólyagos nyelv témában

        Kedves Kérdező! A hólyagos nyelvet (sajnos a képet nem látom) okozhatják a gyógyszerek, de egy újabb fertőzés tünete is lehet. Adjon gyermekének probiotikumot mindenképpen pl. a Protexin Balance-t 2x1 kapszulával illetve Anaftin géllel lehet kenni a nyelvét, száját. Mindent fertőtlenítsenek el amire a gyermek nyála rákerül, mert fertőző lehet. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2019. október 11., 19:13; Megválaszolva: 2019. október 22., 07:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Gyógyulás után…
        Amikor beteg a gyermekünk, fontos, hogy a meseolvasás se kerüljön háttérbe.
        Egymillió migrénes
        Volt már valaha olyan mértékű fejfájásod, hogy nem tudtál dolgozni?
        Tiszta orrok, nyugodt napok