Labor eredmény rendben van-e

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Az alábbi kérdéssel fordulok Önökhöz. Kislányom (9hónapos baba) nagyon fehér bőrű, felmerült a vashiány gyanúja, ezért vérvételt kért a gyermekorvosunk. Jó kedélyű, jó étvágyú (bár egyenlőre szinte csak anyatejet fogad el, illetve sajnos laktóz érzékeny) mozgékony, napközben nagyon keveset alvó kislány. A laboreredménye a következő: Vérsejt süllyedés: 8mm/óra Fehérv.: 7, 40G/l Vörösv.: 4, 59T/l Hemog.: 11, 30 g/dl Hemat.: 0, 33 MCV: 72, 10 fl (alacsonyabb a határértéknél 80, 00-95, 00) MCH: 24, 60 pg (szintén alacsonyabb 28, 00-34, 00) MCHC: 34, 10 g/dl PLT: 528, 00 G/l (magasabb sokkal 150, 00-400, 00) MPV: 8, 50fl Limfocita: 61% (magasabb 20, 00-40, 00) Monocita: 5, 10% Granulocita: 33, 90% (40, 00-70, 00) Limfocita: 4, 50G/l (1, 50-4, 00) Mon.: 0, 40 G/l Gran.: 2, 50 G/l pdw: 10, 00 fL rdv-cw: 12, 00% CRP: 0, 70mg/l Glukóz: 5, 56 mmol/l Serum vas: 8, 1 umol/L Vaskötő kapacitás: 79, 6 umol/L Totál transzferrin: 3, 16 mg/dl A PLT érték engem aggaszt, további vizsgálatra az eredmények alapján szükség lehet? Egy hete volt egy 1napig tartó kisebb betegsége, mely lázzal nem járt, csak hányás-hasmenés kínozta. Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Mariann

Dr. Balogh Andrea válasza laborlelet témában

Tisztelt Kérdező!

A PLT érték a vírusos fertőzés miatt magasabb, amelyet a lymphocyta szám emelkedése is mutat. Ennek ellenőrzése nem szükséges, szépen vissza fog menni a normál értékre illetve nem olyan extrémen magas, mely aggodalomra adna okot. A vérképből még enyhe vérszegénység állapítható meg.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2019. február 18., 21:47 ;Megválaszolva: 2019. március 01., 13:27
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Laboreredmény
Véleményt szeretnék kérni a kislányom laboreredményéről RBC 5.5 MCV 69 MCH 23 MPV 12 NEUTROPHYL 34.70 EOSINOPHYL 15.60 MONOCYTA 9.10 EOSINOPHYLABSZ...
Vérvétel elemzése
Tisztelt Szakértő! Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy a 2 éves kisfiúnkkal vérvételen voltunk, nincs semmi baja, csak kíváncsiak voltunk hogy...
Leukémia
Üdvözlöm Kislanyom egy ideje fájlalja a lábfejét. 3 éves múlt. Múlt héten beteg volt torokgyulladás amire antibiotikumot is szedett. Ma voltunk...
Megfelelő e kislányom...
Tisztelt Doktornő! Véleményét szeretném kérni 10 éves kislányom laboreredményéről, mert több helyen is csillagozva van. Gyermekorvosunk szerint...
Milyen lett a lányom vérkép...
A kislányom vérkép eredményéről érdeklődnék hogy milyen lett.Neurológus javasolta nekünk mert gyenge a kislányom izom tónusa. Melyik értékek a...