• Mi lehet? Ètel alergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/Úr! Adott egy másfél éves, jókedvű, életrevaló kisfiú! 6-7 hónapja nincs neki szilárd széklete! Híg, nyúlós, nyálkás és sok! (Nincs pelus amelyikben elférne) A doktornőnk szerint a fogzástól van! Szerintem nem! A gyerek teljes teste tele volt ekcémás kiütéssel tetőtől talpig mindenhol azt is a fogzasnak tudta be hogy a nyáltól pedig nem volt soha tiszta nyál a gyerek erre mindig odafigyeltem! Magán bőrgyógyászhoz fordultunk akkor és ott kaptunk rá orvosságot szépen elmúlt! A fiam nem kövér és nem is vékony, szóval az hogy megy a hasa szegenynek szinte mindennap nem jár fogyással! (napi 2-3 akár 4 kaki is van és mind ilyen híg nyálkás általában világosabb barna szinű, de ez attol is fugg mit eszik) Mindent eszik amit mi kivéve gomba, bab, olajos magvak (diót és mákot már eszik) Nem főzök sem sósan sem fűszeresen édesen pedig éppencsak az íze kedvéért! Szerintem vagy laktóz vagy glutén érzékeny lehet, de nem vagyok orvos akkor is biztos vagyok hogy nem a fogzás! Babakorában laktóz cseppeket kellett szednie( lactase comfort) aztán tápszert kapott (milumil pregomin) 1 éves kora óta kap tejitalt (milupa junior1) 15 hósan kezdtük a tejet forralva bevezetni ha esetleg valami ételben van vagy joghurt akkor mostmár ehet! Utána kapott néha krémtúrót vagy babapudingot de már alig merek neki adni azt is! Nem hiszem, hogy a megfazas a bőrkiutes a híg széklet és hasmenés mind a fogzástól van már hónapok óta! Hozzáteszem nincs popsikrém amit még nem próbáltunk mert szegénynek mindig piros a kis popsija! Nem tudom mit csináljak vagy, hog merre induljak el?! Talán csak én lehelem túl de féltem a fiamat! Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Balogh Andrea válasza a hasmenés témában

        Kedves Kérdező! Véleményem szerint először szükség lenne egy széklettenyésztésre, hogy van-e valamilyen kórokozó a kisfia székletében illetve, hogy a normál bélflórája mennyire van rendben. Aztán pedig gyermekgasztroenterológiai vizsgálatot javasolnék, ahol megnézik, hogy mi állhat a híg székletürítés hátterében: ételallergia stb. Mindkét vizsgálat beutaló köteles. Remélem mihamarabb rájönnek a probléma okára és kisfia jól lesz. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 04., 08:49; Megválaszolva: 2019. január 10., 18:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: