• Folyamatos nátha

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktornő! Lassan 6 hónapos(anyatejes) kislányom miatt aggódom.Kb.6hetes kora óta folyamatossan náthás, de olyan szinten, hogy éjjel-nappal szívnom kell az orrát.Ehhez a náthához 4, 5hósan társult egy csúnya hurutos köhögés is.Természetesen látta doktornő, nem egyszer, de nem adott rá semmit.Védőnő javaslatára elvittük fül-orr gégészhez, aki megnagyobbodott orrmandulára adott egy rázos gyulladáscsökkentő orrcseppet amit egy hétig használtunk de nem ért semmit.Utoljára egy hete látta egy magánorvos, aki leszívta a váladékot az orrából, azt mondta még a hörgőin is váladék van.Felírta Ö is ezt a gyulladáscsökkentő orrcseppet, sinupretet(2x10csepp)ospen szirupot(2x1.5ml)amit egy hétig kellett szednünk. Ma telt le az egy hét, de nem nagyon van javulás.Ugyan úgy szívni kell az orrát éjjel-nappal, köhög hurutosan, és hallani is a hörgő hangot a kis mellkasán. A kérdésem az lenne, hogy normális ez hogy egy pici baba 6 hetes kora óta szünet nélkül beteg? Aggódnom kellene ez miatt, vagy majd idővel meggyógyul majd?!?! Előre is köszönöm válaszát:Nikolett

        Dr. Pék Tamás válasza a köhögés, orrfolyás témában

        Tisztelt Kérdező! Láztalanul zajló, ennyire elhúzódó tünetek hátterében bakteriális, ill. egyéb más fertőzés nem nagyon merül fel, az antibiotikumtól ilyen esetekben nem igazán várható javulás. Gyermektüdőgyógyászati szakvizsgálat jöhetne szóba, nincs-e valamilyen fejlődési rendellenesség a panaszok hátterében. Tisztelettel:

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 15., 21:05; Megválaszolva: 2019. január 23., 19:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: