• Végbélrepedés kisgyermeknél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Szakértő! Kisfiam 4 éves, és lassan egy éve kűzdünk végbélproblémákkal. Először azt gondoltam, hogy aranyere van, mert székelés utan nagyon kidomborodott körben a végbélnyílása, de a proktolólogus megállapította, hogy végbél előreesése van, amit a változatosabb, egészségesebb étkezéssel próbáltunk helyrehozni. Ez a probléma úgy tűnt, hogy megszűnt, ám ez után egy kis friss piros vért láttam a székletén, majd egy gombás popsifertőzése is volt. Akkor kapott krémet, illetve megállapították, hogy végbélrepedése van, több helyen is, már attól is vérzett neki, hogy a proktológus széthúzta a végbélnyílását. Ebben az időben nagyon fájt neki a székelés, és számos krém kipróbálása után, több hónap múlva a merkurokrom végre sikeresen elmulasztotta a fájdalmat és a vérzést. Macragolt szed az elejétől kezdve még most is. Viszont előfodul még véres széklet, szerencsére nem sűrűn, nem kemény, és nem mondja, hogy fáj, ám székelés után, amikor mosom a fenekét (orvosi tanácsra nem töröljuk, hanem mossuk), érzek egy kis kemény dudort, ami érzékeny is neki (lila színű), de pár perc múlva visszahúzódik és akkor már nem fáj ott neki. Úgy érzem, hogy a proklológus, akihez járunk megrekedt, nem tud tanácsolni semmi újat, viszont a városban nincs más gyermekproktológus. Az lenne a kérdésem, hogy merre induljunk tovabb ezzel a problémával? Gasztroenterológiára érdemes elmennünk? Vagy másik városban is nézessük meg proktológussal? Tanácstalan vagyok. Köszönöm a válaszát!

        Dr. Balogh Andrea válasza a végbél témában

        Kedves Kérdező! A leírása alapján aranyere van kisfiának. Gyermeksebésszel érdemes megnézettetni. Amit írt, hogy milyen kezelést kap kisfia az teljesen jó. Ha a városukban nincs gyereksebész azt tanácsolom nézessék meg másik városban. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 09., 11:47; Megválaszolva: 2018. október 22., 20:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: