• Pilonidal Sinus

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Úr/Hölgy, Három hónapja volt egy Karydakis féle Pilonidal sinus eltávolításom tályog nékül. Műtétem után rá 2 hétre sajnos 2 varratot idő alatt ki kellett szedni, mert begyulladt és nyitottan kezeltük tovább. Máig ez a seb nem forrt teljesen össze és az orvos kis csatornát is szondázott a már meglévő nyílt sebből, ami miatt egy kb 4-5 cm szakaszt 1 hete újból felvágott és most megint (nagyobb) nyílt sebként van kezelve. A kérdésem az lenne, hogy minden este mikor zuhanyzok és veszem le a kötést, akkor a kötésen sárgás-fehéres váladék látható, ami engem aggaszt. Úgy tudom, hogy hiába nyílt seb, nem szabadna neki ilyen sárga-fehér váladéknak lenni. A seb nem fáj, nem vagyok lázas, nem lüktet. Most ez vérsavó vagy esetleg purulens, gennyes váladék lenne? Megtisztelő választ előre is köszönöm Maradok tisztelettel.

        Dr. Papos István válasza a végbél témában

        Ez nagy valószínűséggel a nyitott seb felületén képződött sebváladék, melynek az idővel csökkenni kellene. Amennyiben a váladékozás mennyisége nem csökken, keresse fel kezelőorvosát.


        Kérdés: 2020. április 12., 15:28; Megválaszolva: 2020. április 15., 16:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!