• 3 éves kislány lassú hajnövekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A kérdésem az lenne, hogy lehet e valamilyen szervi probléma a kislányom lassú hajnövekedésének az oka? Születése óta nőtt meg ekkorára mint ahogy a csatolt képen látszódik. A leghosszabb tincse 5 cm, de fejtetőnél csak pár mm, inkább hátul nő neki és a 2 halántékánál szinte nincs is haja. A hosszabb hajtincsek inkább középről, a forgójától és hátulról nőnek.Én is és a párom is rövid hajúak voltunk kiskorunkban, vékony szálú hajjal mint neki, de a családi fotóink bizonyítják hogy mindkettőnknek ennyi idősen már hosszabb volt a hajunk.Hullani nem hullik neki.Egy időbe nem fésültem neki mert olyan pici volt a haja hogy nem láttam értelmét.Sokszor raktam rá sapkát (hogy ne fázzon vagy ne süsse nagyon a nap), lehet ennek valami befolyásoló tényezője? Olvastam hogy akár nyomelem hiány is okozhatja ezt a lassú hajnövekedést, nem tudom ez hiteles oldalt volt ez és igaz lehet e ez.Ha van bármiféle belső folyamat ami ezt okozza hova érdemes mennünk kivizsgálásra? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a haj témában

        Tisztelt kérdező! Egy általános laborvizsgálatot érdemes lenne elvégeztetni, amiben pajzsmirigy funkció, vasanyagcsere vizsgálat is benne van. Keresse fel házi gyermekorvosát!


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. július 01., 09:54; Megválaszolva: 2017. július 04., 10:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: