Hapuffadás, görcs

Tisztelt Dr/Drnő! Kisfiam 9 éves, és év elején kezdődtek a problémáink. az orvosok annyit állapítottak meg, hogy a hasa tele van levegővel. Estére rettenetes mértékben felpuffad, és nagy fájdalmai vannak. Voltunk hasi sebészeten, hasi ultrahangokon, nephrológián, mert vesekőgyanú is volt, gaszton, semmi érzékenységet nem tudtak megállapítani. Néztünk székletet candidára, egyéb baktériumokra székletből, voltunk helicobacter vizsgálaton.. Minden eredmény negatív. El vagyok keseredve, mert a gyerekorvos sem tud mit mondani, de a kisfiam folyamatos fájdalommal küzd, gyógyszereket szed napi szinten, úgy jár iskolába... Szed: Espumisant, no-spa, ha nagyon fáj esténként Algopyrint... Sok esetben szédüléssel és hányingerrel is küzd. Nagyon sok esetben van hasmenése, 1-2 alkalomra sikerül megállítani, akkor székrekedés, aztán újra hasmenés. Próbálkoztunk már diétákkal, hol a lisztes dolgokat hagytuk el 1-2 hétre, hol a tejtermékeket, a negatív gasztro eredmény ellenére, de nem tapasztaltunk változást. Szénsavast nem iszik. Szinte mindent megeszik, hús, gyümölcs, zöldség. A hasmenést próbáltuk sok esetben megállítani természetes alapanyagokkal/pl szilvalekvár/, de végül csak a széntabletta segített rövid ideig. szeretném kérdezni, hogy milyen vizsgálatokra vihetem őt, vagy merre induljak vele? Nagyon szörnyű, hogy hónapok óta járunk vizsgálatra, de semmi eredmény, a gyerek csak napi szinten szenved. Köszönettel: Borosné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza hasi panaszok témában

Kedves Kérdező!

Talán furcsa dolog orvosként ilyet írni, de tapasztalatom szerint ahol az orvostudomány megáll ott a természetgyógyászat irányába érdemes elindulni. Megbízható, hiteles kollégát keressen akinek jó híre van és érdemes olyat keresni akinek állapotfelmérő készüléke van annak segítségével ugyanis sokszor a baj forrása kideríthető. Miskolcon illetve Debrecenben tudok ilyen kollégát javasolni, ha erre szükség van kérem jelezze. Remélem szerencsével járnak! Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. november 29., 10:26; Megválaszolva: 2015. december 03., 07:11
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Lehet mégis lisztérzékenység, ha...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kisfiammal kapcsolatban írok önnek. Nyáron lesz 4 éves, jelenleg 96 cm és 14 kg. A súlya kb egy éve nem változott, hol több...
Hasfájás
Tisztelt Dr., március 27-én erős alhasi fájdalomra ébredtem csípő vizelettel, háziorvosom monuralt írt fel ezt bevettem majd mivel fajdalmaim...
További vizsgálatok?
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata