Szem konycsatorna

Jó napot! A kerdésem az lenne hogy 3honapos kislanyomnak 2honapja könyezik az egyik szeme eleinte még kifolyt az arcára de mára meg csak egy kis tocsa van voltunk házi orvosnál ő adot rá cyloxan szemcseppet de nem használ, most kaptunk floxal szemcseppet de az semm hasznalt azt mondta a házi orvos lehet hogy szűk neki a könycsatornája, mert nincs begyuladva neki vagy ilyesmi, keresgeltem a neten és azt irtak hogy homeopátiával probáljam meg most probáljuk az Argentum Nitricium 15 CH-t ez a masodik napja hogy adok neki, a kerdesem az lenne, hogyan tudnám maszirozni neki, vagy hogy egyáltalán tenyleg jo homeopatiaval kezelem-e? Vagy meg mit lehetne tenni mert irtak hogy elnoheti 1eves koraig en szeretnem inkabb termeszetesen mint hogy beavatkoznának.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Sebő Zsuzsanna válasza könycsatorna szűkület témában

Kedves Kérdező. Valóban gyanús, hogy könnycsatorna szűkülete van a kislányának, és ilyenkor a termelődő könny nem tud rendesen elvezetődni. A pangó könnyben a kórokozók könnyebben elszaporodnak, visszatérő, vagy nehezen gyógyuló kötőhártya gyulladást okozva (szem váladékozása, csipás volta) . Kérdéséből azt vettem ki, Önöknél a fertőzés nem áll fenn, így az antibiotikumos szemcseppek csak ennek megelőzését szolgálják, a könny elvezetést nem segítik elő. Ha csak a könnyezés a tünet, valóban lehet várni a könycsatorna átöblítéssel (ami egyébként nem egy horror beavatkozás, és jó szemész kezében néhány pillanat csupán) .

A homeopátiás kezelés valóban nagy segítség lehet, de nem jó szert választott, mert a könnycsatorna szükületre Silicea C30 vagy 30CH adandó, heti két alkalommal. Az Ön által választott Argentum nitrikum akkor használatos, ha gennyes, gyulladt s szem.

A masszirozást nem ajánlom anélkül, hogy szakemeber nem látta a gyermeket és nem mutatta meg, miként kell masszírozni, illetve kell-e egyáltalában. Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Dr. Sebő Zsuzsanna
Kérdés: 2015. július 19., 19:52; Megválaszolva: 2015. július 19., 20:15
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?