allergia, ödéma, gyerekeknel

Tisztelet Doktor Úr kisfiamnak egy hete allergiás tünetei jelentek meg. Eper eves után vagy uj tapszer kipróbálása utan. Kapta az antihisztamint. Nem javult napok alatt seM.lM.latta két orvos. A csalánkiütésbol teljes felületén voltak a foltok. Ami lilult es viszkető volt. Aztan jött az orvosok szerint a hsp vírus gyanú. De annak a foformában mas jellegű. Teltek a napok. Nem javult. Most kórházban vagyunk. Állítják hogy allergia de meg eredmény nincs róla. Kapott szteroszteroidokt. Ujak es újak jönnek ki. Ugy hoztuk be g a nyirok csomó duzzzadtak. Homloka puklis volt. Keze lába dagadt vizes volt. Most a fel feje dagad es duzzadt. hullámokban jön a kiütés. Képet tudok küldeni de nem tudtam feltolteni. Kérem segítsen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza oedema témában

Kedves Kérdező!

Valóban allergia szokott okozni ilyen jellegű kiütést, panaszokat. A betegségben amikor a tünetek aktívak és gyógyszereket kap a gyermek nem tudják kimutatni, hogy mi okozza az allergiát a gyógyszerek miatt. Ha elmúltak a kiütések, duzzanatok és már nem lesz szükség gyógyszerre akkor tudnak allergia vizsgálatot végezni. Most az a lényeg, hogy a tünetek elmúljanak, de mivel kórházban vannak biztosan mihamarabb rendeződik minden.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. március 14., 10:23; Megválaszolva: 2015. március 16., 14:21
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek