Hasmenés

Tisztelt Doktornő! 7 hetes kislányomnál 1 héttel ezelőtt egy enyhe hasmenés kezdődött, ami ki is csípte a fenekét rendesen, napi 5-6 kaki volt, de eléggé vizes es nagyon fájt a pocija, puffadt, nagyon szeles volt! Ez nem társult se lázzal, se hányással, sőt, ha éppen nem kinlódott a hasa miatt, jó kedve volt, nagyokat mosolygott! Es természetesen egész nap a cicin lógott! Ez másnapra mérséklődött es egyre jobb lett, gyerekorvos látta, szerinte túl sokat eszik, mivel 2 hét alatt 50dkg-ot hízott es azt javasolta, hogy 3 óra teljen el két étkezés között, illetve Biogaya cseppeket ajánlott, azóta is azt kapja! Javult is, viszont tegnap megint picit több volt a kaki, ami megint kicsípte a popsiját, pedig egyből tisztába teszem mindig, illetve megint nagyon szeles volt! A hígabb sárgásbarnás széklet, es a hasfájás mindig délután kezdődik! Nem vészes nem folyik ki a pelusból es összesen 4-5 kakis pelus van egész nap (délelőtt normál színű es állagú) , éjszaka is volt, ami előtte rá nem volt jellemző! Illetve a szelekkel is távozik mindig egy pici, igy délután minden pelus egy picit kakis. Egyébként a kedve, ha nem görcsöl nagyon jo, rengeteget mosolyog! A 3 órás időintervallumot betartom, viszont tegnap este már nagyon éhes es vigasztalhatatlan volt így kb 2 óra telt el két etetés között! Ma reggel negmértem, szerda óta megint 20dkg-ot hízott! Lehet, hogy ez a baj?! Tanácstalan vagyok, ön mit javasol? Esetleg teáztassam két étkezés között?! A tejemmel lehet vmi gond?! Vagy ez vmi vírus?! Volt egy kis náthája előtte, de ez sem volt vészes, napi 2-3-szor kelett csak szívatni az orrát, ejjel pedig egyáltalán nem! Kapott előtte gyerekorvos által összeállított szirupot hasfájásra, esetleg ez a gond?! Ezt tegnap óta elhagytam! Szoptatós teát már rég elhagytam, mert fajt tőle a hasa es tejet sem iszom, illetve tejtermékekből is csak egy pici sajtot! Köszönöm előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza hasmenés témában

Kedves Kérdező!

Orvosuk jól mondta 3 óránként érdemes etetni a babát ha meg lehet oldani, mivel a gyomorból a táplálék 2 óra alatt ürül és ha előtte erre ráetetünk annak bukás, hasfájás, hasmenés lesz az eredménye. Mindazonáltal vannak olyan kisbabák akik az anyatejet nagyon jól hasznosítják és bizony fél éves korukra már 10 kg-ot is elérik. Nincs ezzel semmi gond, átlagban 3 éves korukra már átlagos alkatú babák lesznek.

Viszont én elküldenék egy széklettenyésztést, mert baktériumok, vírusok is okoznak ilyen tüneteket, a tenyésztés levétele után pedig elkezdenék adni a Babának Protexin restore-t napi 1 tasakkal.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. november 09., 08:41; Megválaszolva: 2014. november 09., 20:01
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Mi lehet? Ètel alergia?
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Adott egy másfél éves, jókedvű, életrevaló kisfiú! 6-7 hónapja nincs neki szilárd széklete! Híg, nyúlós, nyálkás...
Vérvétel, allergia vizsgálat...
Tiszteltt Szakértő! Kiafiamnak hónapok óta tartós hasmenése van, ami miatt már felkerestünk egy gasztróentrtológust is, aki első körben...
Hasfájás hasmenés
Tisztelt doktornő! A kisfiamnak (Ő 8 éves)Sokszor fáj a hasa.Tele van levegővel. Most jelenleg 5 napja megy a hasa, diétázik laktív-ot iszik minden...
Evési nehézségek
Kedves Andrea! Gyermekem 28 hétre született2013. 09hó.Születése után probléma nélkül szépen fejlődött 11.4.-én jöhettünk haza, anyatejjel...
Változó széklet, mit tegyek hogy...
Kisfiam 3 éves lesz, húsvétkor magas láza (a tüdeje tiszta volt, de néha köhögött) volt és mivel a testvére beteg volt, ezért egyből doktornő...