• coxsackie vírus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 2 éves kisfiam kb 10 napja elkapta a coxsackie vírust. Orvosi kezelést kapott. Most én is elkaptam tőle, és sajnos nem csak a tenyeremen, talpamon és szájüregben, de a mellbimbóimon is van. Kisfiam még cicizik, úgy gondolom az ő szájüregéből terjedhetett át mellbimbókra, amik borzasztó csúnyák, és sebesek. Hólyag már nincs rajtuk, csak egy összefüggő nagy var. Házi orvosom nem ismeri ezt a vírust, C vitamint, fájdalom csillapítót és antibiotikumot kaptam (szoptatáshoz megfelelőt). Kérdésem az lenne, hogy vissza fertőződhet- e a kisfiam, ha továbbra is cicizik. Köszönöm válaszát! Fehérgalamb

        Dr. Balogh Andrea válasza a coxsackie vírus fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Ha már nincs hólyag a mellén akkor a visszafertőződés nem jön létre, de ha a kezén, szájában van hólyag akkor sajnos ahogy fogja, puszilgatja a kicsit előfordulhat. A patikában lehet kapni Metronidazol ecsetelőt, azzal kenheti a száját, ahol nem éri el, pl: hátul oda Tantum verde spray-t használjon, érdemes Probiotikumot szedni pl: Protexin Balance-t napi 2x1 tablettával, ez állítja helyre a normál flórát illetve létezik még vírusölő, vírus ellen immunerősítő ebben az esetben, ezek azonban receptkötelesek. Mindent fertőtlenítsenek el amihez hólyagos területtel hozzáérnek: evőeszköz, kilincs st. Mielőbbi gyógyulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2014. október 18., 13:03; Megválaszolva: 2014. október 21., 08:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor! A kérdésem az 1 éves gyermekemet vonatkozik. 2 napja beteg ( hurutos köhögés, víz szerű orrfolyás, láztalan). Köptetőt és orr sprayt kaptunk. A probléma az , hogy semmit nem akar enni, a tápszert megeszi de 5 perc múlva...
        Jó napot.olyan kérdésem lenne hogy kisfiam kb 3 hos kora óta extra beteges.igazabol semmi komoly csak ilyen felső léguti ami köhögés és orrfolyassal jar.havi szinten mondhatjuk hogy beteges.voltunk kivizsgálás orrmandulaja alap megvan nagyobbodva,...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A napokban voltunk csecsemő csipőszürésen és uh vizgálaton kisfiammal. A vizsgálat napján a babám 6 hét és 5 napos volt. Az orvos negativ leletet állított ki, de igen meglepődött az UH vizsgálaton, mert mindkét...
        Kedves Hölgyem/Uram! Kislányom 2 éves és 8 hónapos és nátha tünetei jelentkeztek nála. Alacsony láza volt, köhög, folyik az orra. Láza szombat este volt utóljára. Rhinathiolt, Nurofent és Vitacolan multivitamin keszítményt kapott ezekben a...