bárányhimlő szövödménye?

Tisztelt Doktor Nő, 6 és fél éves kisfiamon 1, 5 hete jelentkeztek a pöttyök, láz. Elvittem orvoshoz, megállapította, hogy bárányhimlő. Már kezdenek leszáradni a pöttyei, nagyon teli van az egész teste, még a nemi szerve is, tegnap viszont elkezdett görcsölni a hasa és hányingere is van. A jobb fülére gyengén hal, azt mondja, hogy bent is érez hólyagot, kívülről nem látszik. Ezek a tünetek néha erősödnek, néha teljesen elmúlnak.Hasmenése nincs, bár széklete nem kemény. Vizelete ma reggel sötét volt, de lehet, hogy csak a reggel miatt. Majd figyelem napközben. Láza nincs. Lehetnek-e ezek a tünetek a bárányhimlő szövődményei. Ha igen mit tegyek? Sajnos a gyerekorvosunk szabira ment:( a kórházba nem akarom bevinni, mert bent tartják és több mindet összeszedünk ha bent maradunk:) Előre is köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza a bárányhimlő témában

Tisztelt Kérdező! Kiütések bárhol lehetnek, a fülben is, de nem valószínű hogy ezt megérzi, mindenesetre fül-orr-gégész biztos látja a hólyagot (ha van), ha rosszabbul hall, amúgy is neki kéne látnia. A görcsös hasfájás és hányinger sem jellemző szövődmény, inkább másik betegségben gondolkoznék, ha nem múlik el. Mindenesetre ha beoltatta volna, sok kellemetlenségtől kímélte volna meg magát és gyermekét is. Tisztelettel:

Kérdés: 2014. április 23., 07:46; Megválaszolva: 2014. április 27., 08:32
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél
Vaxigrip Tetra influenza védőoltás