Vashiány lehet kisfiamnál?

A véleményükre lennék kíváncsi. Kisfiam az utóbbi időben semmit sem akar megenni. Mindenre azt mondja, hogy nem ízlik, noha pár héttel korábban még megette. Kiskorában ugyanígy jártunk, de a doktornőnk meg sem nézte a vérképét egyszerűen csak felírta a Maltofer cseppeket. Alapból fehér bőrű a kisfiam, télen nagyon sokat volt beteg, és bár nincs papírral igazolva csak sejtése a doktornőnknek, de tejérzékeny is lett. Jelenleg 4, 5 éves és 15 kg. Mit tegyek? Önfejűleg kezdjek el neki vastartalmú ételeket adni (amit biztosan megeszik a mák, dió, mogyoró) vagy menjek át másik orvoshoz és kérjek ott egy alapos kivizsgálást. Előre is köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a étvágytalanság témában

Kedves Kérdező! Azt gondolom, hogy mindenképpen vérvétel szükséges ahhoz, hogy elkezdjünk egy vasterápiát hiszen ha később ellenőrizni akarom, hogy a vaskezelés mennyire volt hatásos akkor kell egy alap kiindulási laborérték amihez viszonyíthatok. Ugyanakkor nem mindegy, hogy egy gyermek mennyire vashiányos, egyrészt mert a gyermeknek adott gyógyszer adagja ettől függ ugyanakkor egy súlyosabb vérszegénység esetén szükség lehet további kivizsgálásra, hogy mi okozza a nagymértékű vérszegénységet. A tejérzékenység kimutatására is vannak laborvizsgálatok, tipp alapját nem kezdek el senkit leszoktatni a tejről különösen egy gyermeket nem. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2013. november 03., 07:20; Megválaszolva: 2013. november 07., 20:05
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek