tüdőrajzolat kötegesebb

Kisfiam több mint 5 hete folyamatosan köhög. Van aszmatikus hajlama, de szerencsére úgy tűnik, hogy ezt kinőtte. A mostani köhögés nem befulladós jellegű. Hol enyhül, hol pedig erősödik. Egész éjszakákat átköhög és nem múlik. Szedett antibiotikumot (nevét már nem tudom) , Rectodelt kúp, köptető, Montelukast (folyamatosan) , Spiropent. Utoljára allergiára gyanakodtak, 3 db CALCIMUSC, és Suprastin injekció kombináció. Most még az Aerius egészíti ki. Röntgen: A hilusok alsó szárnya területén a tüdőrajzolat kötegesebb. Vérteltebb hilusok. Állítólag torka nem piros, tüdeje tiszta. Jelenleg szedi a Montelucast, Spriopent, Aerius. Jelenleg is köhög. Ön szerint merre induljak tovább, vagy van e okom aggodalomra ezek után. Most már csak nappal köhög, de volt már ilyen, azután elkezdett megin éjszakánként is. (Azért reménykedem, hátha ma se fog:) Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Egy aggódó anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza köhögés témában

Kedves Kérdező!

Ezeket a tüneteket okozhatja arcüreggyulladás illetve az orrüreg nyálkahártyájának és az úgynevezett hátsó rostasejteknek a gyulladása. Ezt fül-orr-gégészeti vizsgálattal meg lehet állapítani. Érdemes lenne a kisfiú arcüregét infrázni naponta 3x5 percet már most, ha a fülész ezt a diagnózist állítja fel, akkor pedig még a kezelést kiegészíteni.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekrovos

Kérdés: 2013. május 13., 20:55; Megválaszolva: 2013. május 14., 20:14
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek