Változó széklet, mit tegyek hogy meggyógyuljon?

Kisfiam 3 éves lesz, húsvétkor magas láza (a tüdeje tiszta volt, de néha köhögött) volt és mivel a testvére beteg volt, ezért egyből doktornő antibiotikumot írt fel neki - lehet, hogy elkapta alapon. A magas láz majdnem egy hétig tartott, az antibiotikum semmit sem használt. Az antibiotikum elhagyása után is ment a kicsi hasa annak ellenére, hogy kapott probiotikumot (Normaflort) . Doktornő csak két hét eltelte után küldött el székletmintát ami negatív lett, de a hasmenés nem szünt meg. Újabb egy hét múlva felkerestünk egy gasztroenterológust, különböző vizsgálatok sora zajlik, az allergiateszt még nem érkezett meg, a hasi ultrahang negatív, a vérvétel nagyon alacsony vasat jelez, a széklet negatív - bár az ottani doktornő vérdarabokat látott a székletben. Enterolt-t, Pro+Kid-et és Maltofert kap a kicsi napi szinten, de a széklete még mindíg van hogy megy, de ha keményebb akkor is nyálkás. Vagyis egy hónapja megy a kicsi hasa (egy két nap kivételével) , nem kap semmilyen tejterméket, a tejcukor tartalmúakat is kerülöm a táplálásánál. Eddig soha nem volt ilyen, imádja a tejtermékeket, előtte szinte minden nap evett vagy joghúrtot, vagy rudit, vagy ivott tejet, - ezt azért írom, mert a doktornő felvetette a tejérzékenység lehetőségét. Tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a kicsivel és mivel tudnám visszaállítani a rendes székletét? Mit adjak neki, vagy mit ne adjak, hogy végre meggyógyuljon? Segítését, tanácsát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza hasmenés témában

Kedves Kérdező!

A fent említett gyógyszerek mellett úgynevezett oralis rehidráló készítményt tud még adni a kicsinek, melyből többféle van: Sodioral (2x1 tasakkal naponta) narancsos ízű, a Humana Elektrolyt banános, a HIPP ORS eleve folyadékban van répa-alma ízű abból 2x1 dl-t ha már megiszik jó. Mindegyik íze enyhén sós. Ezek a hasmenés során elvesztett elektrolitokat pótolják így a javulást gyorsíthatják. A hasmenésre megpróbálhatják a Podophyllum peltatum nevű homeopátiás szert 9 CH adagban minden székelés után 5 golyóval. Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2013. május 07., 15:09; Megválaszolva: 2013. május 09., 09:43
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Mi lehet? Ètel alergia?
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Adott egy másfél éves, jókedvű, életrevaló kisfiú! 6-7 hónapja nincs neki szilárd széklete! Híg, nyúlós, nyálkás...
Vérvétel, allergia vizsgálat...
Tiszteltt Szakértő! Kiafiamnak hónapok óta tartós hasmenése van, ami miatt már felkerestünk egy gasztróentrtológust is, aki első körben...
Hasfájás hasmenés
Tisztelt doktornő! A kisfiamnak (Ő 8 éves)Sokszor fáj a hasa.Tele van levegővel. Most jelenleg 5 napja megy a hasa, diétázik laktív-ot iszik minden...
Evési nehézségek
Kedves Andrea! Gyermekem 28 hétre született2013. 09hó.Születése után probléma nélkül szépen fejlődött 11.4.-én jöhettünk haza, anyatejjel...
Hasmenés
Tisztelt Doktornő! 7 hetes kislányomnál 1 héttel ezelőtt egy enyhe hasmenés kezdődött, ami ki is csípte a fenekét rendesen, napi 5-6 kaki volt, de...