Mi lehet a baja?

Kisfiam 3, 5 éves. Körülbelül 1 hete sűrűn nagyokat pislog, és bólint is hozzá. Miért csinálhatja?

Dr. Kerekes Éva válasza pislogás témában

Tisztelt Szülő!

Látatlanban nem lehet megmondani. Lehet, hogy semmi lényeges, és lehet, hogy epilepszia. Vegye fel a telefon videójára, és mutassa meg gyerekorvosának. Ha gyerek figyelme is romlik: sürgős neurológiai vizsgálat szükséges, epilepsziában jártas neurológusnál! Akár magánrendelőben is, ha az előjegyzés a szakrendelésre több mint egy hónap!

Remélem, a kivizsgálás megnyugtatóan zárul.

Dr. Kerekes Éva neurológus és gyermekneurológus, epileptológus, Kisvárda.

Kérdés: 2012. október 08., 17:28; Megválaszolva: 2012. október 10., 22:17
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Egyik szemével pislant néha a baba...
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Kisfiam 6 hónapos, sokat dörzsöli a szemét, azon gondolkodtam, hogy esetleg száraz a levegő nálunk fűtésszezon miatt....
Furcsa Pislogás!
üdv. Szeretnék feltenni 1 kérdést. furcsán pislog 1 ismerősöm már lassan 2-3 éve! és nemtudjuk milehet a háttérben Talán a sok...
Gyakori pislogás
Tisztelt Szakértő! 5 éves kislányom elkezdett gyakran pislogni. Nem tudom hogy ez csak valami rossz szokásként jelenik meg, vagy valami betegség lehet...
Szemészet
Jó estét! Pfeiferné vagyok Pécsről. A kisfiam kb. 3 hete a megszokottnál erősebben pislog. Ez lehet, hogy furcsán hangzik, de észrevehetően nem...
Van e teendő?