Hasmenéssel endokrinológiára?

Tisztelt Cím! Kisfiam (5 és fél éves) már kb. 1, 5 éve küszködik hasmenéssel. Néha csak hetente egyszer, mostanában már szinte minden második nap hasmenése van, de csak napi egyszer. A következő széklete pedig teljesen kemény. Termetre alacsony (109 cm) , de a férjem és és is azok voltunk gyermekkorunkban. Többféle vizsgálatot elvégeztek már nála, lisztre, tejre nem allergiás ezek alapján. Székletmintát szerettem volna bevizsgáltatni, de az orvos szerint, mivel nem vírusos a hasmenés, nem küldhetünk. A gyermekorvos szerint ennél többet nem tehetnek.. Most azt mondta, endokrinológiára kérjek a kisfiúval időpontot. Érdemes? Ott megállapíthatják a hasmenések okát? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza hasmenés témában

Kedves Szülő!

Nem értem orvosa hozzáállását. Székletvizsgálatra éppen NEM virusos hasmenés esetén kerítünk sort, mivel elsődlegesen baktérium, féreg, féregpete vagy egysejtű élősködő (protozoon) mutatható ki a rutin székletvizsgálattal. Az endokrinológiai kivizsgálásnak nem látom értelmét, sem a hasmenés, sem gyermeke testmagassága vonatkozásában, az ugyanis a 10 és a 25 percentilis közé, azaz a normál tartományba esik. Javaslom, keresse fel gasztroenterológusunkat, aki saját vizsgálata alapján tud segíteni a szükséges vizsgálatok megtervezésében, így a a szükséges székletvizsgálatok összeállításában is.

Üdvözlettel:

Dr. Hacsek Gábor

Svábhegyi Gyógyintézet

Bejelentkezés: a 395-49-22-es telefonszámon, avagy a www.svabhegy.eu oldalon

Kérdés: 2012. július 11., 12:24; Megválaszolva: 2012. július 13., 17:32
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél