• Normális?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor(nő)! Kislányom 1 hónapos 15 napos. 5 kg feletti a súlya (és pár gramm)születési súlya 4110 g volt. Vidám, mosolygós (amennyire ennyi idősen mosolyoghat) és nem hasfájós. A fejét szépen forgatja, tartja hasonfekve és nagyon érdeklődő a környezete iránt. Anyatejes, tápszert csak az első 1 hétben kapott mikor hazajöttünk, azóta nem. 2-3 óránként szopizik, nagyon mohón. Az estéket majdnem mindig 2 vagy 3 szopival végigalussza (2v 3 közt ébred és 4 v 5 közt) Alkalmanként 50-90 ml-ket szopizik de volt már rá példa, hogy 120 ml-t is evett. Kérdésem az, hogy mennyire normális, hogy kb 2 hete zöldessárgás-zöld a széklete? (ugyanolyan, mint mikor sárga volt, csak most zöldes a színe, nem nyálkás, nem bűzösebb) Eleinte sárga volt. Semmiféle változás nem állt be a napirendjébe, továbbra is anyatejet kap csak és viselkedése is változatlan. A doktornőtől kérdeztem, ő azt mondta, hogy mivel nem fogy, rendesen gyarapszik, vidám a babám, semmiféle elváltozás nincs rajta/benne, ezért előfordulhat a zöld széklet, később kinövi. Ön mit gondol? Válaszát előre is köszönöm!

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a gyermekgyógyászat témában

        Tisztelt Kérdező! A zöldesebb széklet mindig egy gyorsultabb perisztaltikát jelent (kizárólag anyatejes csecsemő esetén), mely miatt az epesavaknak, melyek a széklet zöldes színét adják nincs idejük lebomlani és visszaszívódni. Hogy mi miatt gyorsultabb a perisztaltika, azt távolból nehezebb megmondani, lehet attól, hogy túl sok galaktózdús előtejet szopik a baba (ha például gyakran mellre van téve váltakozó oldalon) lehet attól, hogy ön másképp étkezik, és attól is, hogy enyhe fertőzés van a belekben. Amennyiben a baba nem hasfájós, nem bukós, vidám és szépen gyarapszik, különösebb aggodalomra nincs ok. A teljes megnyugtatás érdekében azonban tanácsos személyesen is felkeresni egy szakértőt a kérdéseivel Üdvözlettel: dr. Tobisch Boglárka Svábhegyi Gyógyintézet Budapest, III. Bokor u. 17.-21. Bejelentkezés: a 06-20-500-2500 számon, illetve a www.svabhegy.eu oldalon online


        Svábhegyi Gyógyintézet
        Gyermekgyógyászati partnerünk Itt kérdezhet

         Svábhegyi Gyógyintézet
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 21., 13:17; Megválaszolva: 2012. március 24., 16:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: