• Garatnyálkahártya elhasználódás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2 éve állandó váladékcsorgás a torkomban keseríti meg a mindennapjaimat. A váladék csomós, sárga vagy fehér, már volt zöld is, sűrű és sós ízű. Télen több a váladék, ha meg vagyok fázva még több. Sokszor úgy érzem, hogy az orromból folyik a torkomba, amit az is megerősít, hogyha náthás vagyok iszonyú mennyiségű ez a váladék. Sokszor köhögéssel kijön vagy lenyelem, de nagyon sokszor se fel se le, állandóan ott van a torkomon. Többféle vizsgálaton is voltam ezzel kapcsolatban és legutoljára egy fül-orr-gégész azt mondta, hogy garatnyálkahártya elhasználódásról van szó, és amit a torkomban érzek az nem más mint besűrűsödött nyál és ez ellen nem tudok mit tenni, így kell leélnem az életem, sőt ez csak rosszabb lesz. 40 éves vagyok és nem akarok belenyugodni, hogy ez ellen nem tudok semmit sem tenni, nagyon zavaró ez a probléma, főleg télen, ill más évszakban is a hűvösebb napokon rögtön több a váladék. Lehetséges, hogy tényleg nem lehet ez ellen semmit sem tenni? Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a fül-orr-gégészet témában

        Tisztelt Hölgyem! Az Ön által vázolt probléma látatlanban az angol nyelvű szakirodalomban "postnasal drip"-ként jelölt tünetegyüttes. Általában nem csak a garat krónikus gyulladása áll fönn, hanem emellett esetleg kiváltó okként a hátsó rostasejtek (kicsiny melléküregek) krónikus gyulladása, mely nem súlyos betegség, "pusztán" a civilizáció ártalmaira adott fals válasz a szervezet részéről. A civilizáció áldatlan hatásait kiküszöbölendő javaslom, hogy NeilMed SinusRinse orröblítőt használjon napi 2-3 alkalommal, mely a melléküregekből kiöblíti a váladékot, sőt a nehezen ürülő garati nyákot is, így az életminősége helyreállhat!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 08., 22:59; Megválaszolva: 2011. június 10., 15:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: