Fül-orr-gégészeti probléma

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Február elején hátsó fali orrvérzésem volt, amit nehezen, iszonyatos fájdalom mellett, de tamponálással sikerült a korházban elállítani. 48 óra elteltével kivették a tampont. Azóta több mint 20 nap telt el, de az érintett orrjáratom most sem szelel, éjszakánként mindkét járat bedugul, nem tudok aludni. Nem tudom lehet-e használni valamit az orrdugulás megszüntetésére és mi az, ami nem okoz helyi vérbőséget. Az orrom nagyon érzékeny, a hidegben idegen testérzés jellemző. Nem tudom szabad-e megfújni az orrom, mivel még most is rózsaszínes a váladék. Külső szagokat nem érzek, csak állott vérszagot. Tudni szeretném, ez normális-e, hogy ennyi idő eltelte után sem javul az orrfunkció és még mindig fájdalmat érzek, ha csak hozzányúlok az orromhoz. A kórházban nem kaptam semmilyen felvilágosítást, csak azt mondták, ne gondoljak rá, és nem jön elő többet a vérzés, de hogy lehet ettől elvonatkoztatni, ha állandóan érzem a vérszagot, az orrom most is fáj, és nem szelel? Válaszot előre is köszönöm. Tisztelettel: inquiry

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza fül-orr-gégészet témában

Tisztelt Uram!

Nem, nem normális ez a helyzet, ugyanakkor nem jelenti azt, hogy most már így marad. Az orrnyálkahártya nagyon lassan gyógyul, amely akár több hónapot is igénybe vehet.

Azt javaslom, hogy használjon orr-olajat vagy sóoldatos orrátmosást, sóoldatos orrsprayt 1-2 hétig, de ha nem javul, ismét keresse fel a fül- orr- gégészetet.

Kérdés: 2011. február 25., 10:05; Megválaszolva: 2011. március 02., 08:56
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás