• Gyermek mandulaműtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/Doktor Úr! 8 éves lányomnak 5napja vették ki a garatmanduláját. Láztalanul jöttünk haza a kórházból, és az általános nyűgösségen és fájdalmon kívül nincs panasz.Egy-két napig enyhe hőemelkedése volt, de még láza sem. Viszont a műtét óta nagyon rossz szagú a lehelete.Napi másfél-két litert iszik, de nem nagyon akar enni. A fogát reggel-este megmossuk, és adok neki Tantum Verde tablettát a háziorvos tanácsára.Lehet a rossz szájszag, az evés hiánya miatt vagy ez esetleg gyulladásra utaló jel? Ilyen mellékhatásról nem beszélt az orvos, de Ön mit tanácsol? Mutassam meg a gyereket az orvosnak vagy ez "természetes"? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a mandulaműtét témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Nyilván látatlanban nehéz mit mondani. Elvileg belefér, hogy műtét után rossz legyen a beteg lehellete, hiszen két nyílt seb van a torokban a mandulák helyén. És hát hátul nem szabad fogat mosni sem. De az a biztos, ha megnézetik orvossal. Ha elfertőződik a seb, az általában lázzal jár, és fokozódó fájdalommal.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-09 08:59:07; Megválaszolva: 2010. március 09., 08:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: