• Arcüreg műtét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

        Édesanyám 63 éves. Közelmúltban erős köhögési rohamai voltak. Háziorvosához fordult, aki tüdőgyógyászatra utalta, ott röntgen és egyéb vizsgálatok mindent rendben találtak. Innen fül-orr-gégére küldték, itt a koponyaröntgen felvételen a jobboldali arcüreg belső-orr felőli- oldalán függőleges irányban elnyújtott, 2cm hosszúságú árnyékot fedeztek fel. Koponya CT következett, itt 2, 5cm nagyságú árnyékot találtak ugyanott. Idő közben a köhögési panaszai teljesen megszűntek, lehetséges az időközben kapott antibiotikum kúra hatására. Jelenleg semmilyen panasza nincs. Orvosa feltétlenül műtétet javasol. Cysta, polip, daganat gyanús.

        Kérdésem a következő: Az előzmények és az esetleges kockázatok ismeretében mit javasol? Elkerülhető-e a műtét? Van-e esetleg más gyógymód? Ha nem kerül sor műtétre, annak milyen veszélyei vannak? Köszönettel: KneO

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fül-orr-gégészet témában

        Kedves KneO!

        Írja, hogy a látott kép alapján felmerül cysta, polip, daganat. Az utolsónak vannak igazán komoly veszélyei. Mivel a CT alapján nem dönthető el, hogy miről van szó, és ezért a daganat sem zárható ki, mindenképp szükséges a műtét, házi praktika nem jön szóba alternatív megoldásként.


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-11 21:06:55; Megválaszolva: 2010. február 11., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: