• Arcüregyulladás vagy valami más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor(nő)!

        Problémám a következő: kb. 1 hónappal ezelőtt egy hétig változó intenzitással feszülést éreztem a fülemben, mindkettőben, hallásromlást nem tapasztaltam. Emellé társult még egy bizonytalan állkapocs, rágóizom, járomcsont érzékenység, ami hol megvolt, hol elmúlt.  Rá egy hétre előrehajoláskor azt tapasztaltam, hogy az orrom mintha megtelne vérrel, feszül, majd az arccsont és az állkapocs körüli terület is feszülni kezd. Elmentem fül-orr gégészetre, ahol gyulladt orrkagylókat, belövellt garatot állapítottak meg, és arcüregyulladást diagnosztizáltak. Kaptam orrspayt + infra +Sinupret drazsét. Igazából nem változott semmi, sőt azt tapasztaltam, hogy a fejem kezd kótyagossá válni, hirtelen mozdulatnál kicsit nehezebben találja meg az egyensúlyt. Tegnap ismét elmentem a gégészetre, a gyulladások elmúltak, az arcüre-röntgen csak annyit mutat hogy bal oldali arcüregben megvastagodott nyálkahártya.  A doktornő türelemre intett. Én azonban úgy tapasztalom, mintha a tünetek fokozódnának, és inkább zsibbadás jellegűek lennének, és már nemcsak előrehajláskor. A fülemnél  (néha ropog is),  az orromban, az állkapcsi részen, a fejem kicsit szédülős, ezenkívül néha bizsereg a lábam, a karom, és a fejem hátsó része a bőr alatt. Kérdésem, hogy lehet-e ez az egész neurológiai, agyi probléma. A tüneteim mind kétoldaliak. Előre is köszönöm válaszukat.

        WEBBeteg szakértő válasza a arcüreggyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A fülfeszülés, dugulás a fülkürt működészavarára utal, mely összefüggésben lehet az orrüregi és arcüreg panaszával.
        A zsibbadás, fonákérzés a végtagokban, egyenúlyzavarok, lehetnek az arcüreggyulladás szövődményeként kialakult betegség jelei is, amik igen ritkán súlyosak is lehetnek. ( koponyán belüli szövődmények, esetleg tályog). Sürgősen koponyaröntgen, szükségesetén CT-vizsgálat zárhatja ki ezeket.

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        Dr. Piros Zsuzsanna
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 15:34:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: