• Arcüreg gyulladás 3 vesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím!

        3 éves kisfiam egy hónapja arcüreg gyulladásban szenvedett. Mult héten ismét meghült. Eleinte szépen ürült a sárgás-zöldes válladék az orrából, majd 4-5 napután megállt, mintha elvágták volna. Maradt utánna az orrhangzós beszéd, dugult orr és az éjszakai horkolás. Mit tehetünk, hogy kikerüljök az antibiotikus kezelés, ha van rá mód, és persze kitisztuljon az arcürege? A gyerekorvos Paxirasol oldatot, Calcimuskot, és Nasivin orrcseppet írt fel neki.

        Segítségüket előre is köszönöm!

         

        Tisztelettel: Veress Zita.

        WEBBeteg szakértő válasza a arcüreggyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Érdemes lenne megnézettetni a kicsi orrmanduláját fül-orr-gégész orvossal, mert amiket leír a horkolás, a visszatérő arcüreggyulladás arra utalnak, hogy a kicsinek nagy az orrmandulája illetve az gyulladt is, mely fenntart egy visszatérő arcüreggyulladást. Javaslom, hogy használjanak Nasopax orrsprayt, mely több mint 1 hétig használható szemben a Nasivinnel, miután befújták az orrsprayt 5-10 perc múlva próbáljanak meg infralámpázni napi 3x5-10 percet (lehet akkor is amikor a kicsi alszik, ha nem engedi az infrázást). Érdemes váladékoldót adni (ACC, Fluimucil ezek oldják a gennyes váladékot) illetve nagyon sok folyadékot fogyasztani, mely szintén a váladék oldását segíti elő az arcüregből. Jó szívvel tudom még javasolni a Broncho-Vaxom immunerősítő kúrát, melyet háziorvosuk tud felírni receptre.
        Cegléden dolgozik egy fül-orr-gégész kolléganő (ha jól emlékszem az Ő nevéhez fűződik a fülmelegítő sapka) és remek eredménnyel tanítja meg a szülőket a visszatérő arcüreggyulladást megelőző kezelésre.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-26 18:40:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 08:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: