• Agyvíz szivárgás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Mindjárt az elején megjegyezném, hogy 16 évesen epipharynx tumorom volt nyaki nyirokcsomó áttéttel, ami sugárkezeléssel teljesen megszűnt, meggyógyultam, évenként rendszeresen jártam kontrollra, mostanában nem voltam. Március elején a rendszeres évenkénti allergiás tüneteim kezdődtek. Nyír, éger és penészgombára vagyok ilyenkor allergiás, augusztustól meg a parlagfűre. De most a szokásosnál is erősebb, az orrgaratomat maró, reggelre besűrűsödött, sárga színű letapadások voltak, kis orrvérzést okozva és ez másfél hónapig masszívan tartott. Körülbelül 3 hete sokkal kevesebb a reggeli, ilyen jellegű letapadás, de még mindig jelen van és az allergiás orrfolyás, tüsszögés is sajnos, pedig szedem a 180 mg-os Allegrát, sőt, elkezdtem egy allergiás immunterápiát (hyposzenzibilálás) a parlagfű allergia megszüntetésére. Az utóbbi napokban fájdogál a fejem és kissé szédültem is ma reggel. Mivel hónapok óta minden reggel erősen fújkálom az orrom, illetve próbálom lepaszírozni a kellemetlen letapadásokat, lehetséges, hogy ez az először intenzív sárga, majd pár fújás után átlátszóvá váló orrfolyás agyvíz szivárgás is lehet? Válaszát előre is megköszönve, üdvözlettel; Anna

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Arcüreggyulladás témában

        Tisztelt Asszonyom, Mivel 25 év telt el a daganat kezelése óta, nem valószínű, hogy késői szövődményként likvorcsorgása lenne. Inkább előfordulhat, hogy egy arcüregi ciszta alakult ki, amiatt ürült nehezebben és lett sűrű a váladék, és a fújáskor a ciszta kirepedt, ez okozta a vizes váladékot. De érdemes volna endoszkópos vizsgálattal megnézni az orrát közelebbről.


        Kérdés: 2020. május 17., 09:03; Megválaszolva: 2020. május 17., 22:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.