• Arcüreggyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Panaszommal fordulnék Önhöz, kérem véleményezze a problémám. 1 hónappal ezelőtt megfáztam, akkor itthon voltam, majd visszaestem, és akkor Augmentin Duot kaptam. Köhögésem nagyon lassan múlt el, még mindig elő elő fordul 1-1 ingerköhögés, de már csökkent. Az orrspray-m elfogyott, így interneten olvasva csináltam magamnak sima csapvízból és konyhasóból, nem gondolnám, hogy nagyon tömény lett. Pár napja fáj az arcüregem, homlokom, szemem ha mozgatom, fülem is. Elképzelhető hogy arcüreggyuladásom van? Esetleg, lehet hogy nem volt steril az orrspray-m és mondjuk elfertőztem a saját arc-homloküregemet? Ütögetésre, nyomásra kissé fáj csak, hajlásra is minimálisan. Pénteken Vettem Rinofluimucil orrspay-t, aminek hatására kissé véres orrváladékom volt, mostmár ez gyakorlatilag elmúlt, sima átlátszó, vagy nagyon minimálisan halványzöld színű. Sok orrváladékom nincs, orrdugulásom minimális, ami zavar és félelemmel tölt el az a fájdalom, neten utánanézve akár agyat is károsíthatja, ha átterjed a gyulladás. Kérem adjon tanácsot, a Rinofluimucil megfelelő-e? (bár iszonyat büdös a család szerint is a spray) Érdemes itthon kezelnem, vagy menjek mielőbb orvoshoz ezzel? Melegítgetem a homlokomat, arcomat, ezzel jót teszek vagy sem? Lázamat folyamatosan mérem, de még hőemelkedésem sem volt. Vitamint immunerősítőt szedek. Várom mielőbbi, remélhetőleg megnyugtató válaszát. köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Arcüreggyulladás témában

        Tisztelt Uram, Leírása alapján legnagyobb valószínűséggel arcüreggyulladás. Én a nevezett orrsprayt nem használom a praxisomban. Ezek akut tünetek, emiatt a jelen fölfordult helyzet ellenére is azt javaslom, hogy forduljon fül orr gégész szakrendeléshez.


        Kérdés: 2020. április 05., 18:56; Megválaszolva: 2020. április 05., 19:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő, 6 hónapja egy nagyobb, hetekig tartó torokgyulladás (talán mononukleozis) után meg van dagadva pár nyaki és hónalj nyirokcsomom. 4-6 mm-es reaktív nyirokcsomók az ultrahang szerint. (2szer is voltam, azt mondták semmi kóros)....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció