Elocom kenőcs a fülben

Tisztelt Doktor Úr! Tegnapelőtt fül-orr-gége vizsgálaton voltam, allergiás panaszaim miatt évenként szükséges kotrollon. Sajnos, a fülem is zsírosodásra hajlamos.Ismét tiszítani kellett, eszközzel vett ki a doktornő egyik fülemből nagyobb, másik fülemből kisebb fülzsírdugót. Ezútán fülpiszkálóval kb.borsónyi ELOCOM kenőccsel kente be mindkét hallójáratomat (korábban ilyenre még nem volt példa) . Azt mondta a doktornő, hogy a krémet nem kell kitiszítani a fülemből, majd felszívódik, pár napig ne érje víz. Két napja történt, de a fülembe belenézve egyik oldalon még mindig látszik a krém.Olvastam, hogy ez egy erősebb szteroidos krém, nem gond, hogy még mindig nem szívodott fel a fülemből? Érdmes kitiszítani vagy pár nap múlva ha nem "tűnik el" menjek vissza a rendelésre? Problémát nem okoz-nem fáj és nem is okoz kellemetlen érzést. Köszönöm szépen válaszát!

Dr. Zaránd Rajmund válasza hallójárat témában

Tisztelt Hölgyem!

Az Elocom az egyik legmodernebb és legkevesebb atrófiát okozó kenőcs. Nem kell eltávolítani, nem okoz bajt, ha benne marad a hallójáratban.

Kérdés: 2016. július 12., 23:45 ;Megválaszolva: 2016. július 13., 13:11
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fülgyulladàs stb
Garatmandula hajszálér
Augmentin duo szedheto e clexane kura...
Idült mandulagyulladás, reflux?
Fülnyomás érzés arcüreggyulladás...