orrplasztika, orrsövény ferdülés

Tisztelt Doktornő! Körülbelül 5-6 éve 2 alkalommal volt műtve az orrom törés miatt (kisebb korrekciós műtétek) . Néhány hónapja egy kisebb baleset során ismét "megroppant". Körülbelül olyan ferde lett, mint amikor előző alkalommal eltört. Most több hónap után voltam orvosnál (fül-orr-gégésznél) , mert meglehetősen zavar a ferdesége, aki megállapította, hogy orrsövény-ferdülésem is van, valamint valójában el volt törve, de mivel több hónapja már, ezért ezt a műtétet (törés+orrsövény) csak plasztikai sebész végzi el. Ehhez kapcsolódóan szeretném kérdezni, hogy ezt valóban csak magán plasztikai sebész tudja helyre hozni súlyos százezrekért, vagy van esetleg más megoldás is? Köszönöm szépen előre a választ! Üdvözlettel: Viktória

Dr. Gerencsér Emőke válasza orrplasztika témában

Tisztelt Kérdező!

Kedves Viktória!

A fül-orr-gégész igazat mondott, mert az esztétikai hibák szépítészeti megoldása nem OEP finanszírozott. Azaz a betegség biztosításunk nem terjed ki a plasztikai műtétekre.

Az orrsövényferdülést fül-orr-gégészeten megoperálják, azért nem kell fizetnie.

/ Azt nem értem, mit jelent: orrtörés miatt kisebb korrekciós műtéteket végeztek Önön. /

Ha a törés után azonnal orvoshoz ment volna, akkor ingyen helyretették volna és ingyen megoperálták volna - 2. lépésben - az orrsövényét is, ha az a műtét javasolt.

Tehát a közös kasszába ún. egészségbiztosítást fizet be, ami kiterjed bizonyos szűrővizsgálatokra, laborvizsgálatokra és betegség esetén orvosi kezelésre, műtétre, valamint a támogatott gyógyszereknek vényre történő megvásárlására.

Szépészeti beavatkozásra nem fizet, ezért nem is kap ilyent.

Mint ahogy pl. az életbiztosító nem fizet öngyilkosság esetén, mert természetes, vagy baleseti halálra kötötték.

Ezért Önnek minden olyan beavatkozást meg kell " vásárolnia ", amelyre nem kötött biztosítást.

dr Gerencsér Emőke

Kérdés: 2016. február 17., 16:19; Megválaszolva: 2016. február 17., 19:24
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orrplasztika
Orsövény ferdülésem van, a fül orr gégészem plasztikát javasolt.Kérdésem az hogy az orr formáját is meglehet változtatni ezzel a műéttel, és...
Augmentin duo szedheto e clexane kura...
Idült mandulagyulladás, reflux?
Fülnyomás érzés arcüreggyulladás...
Légszomj, állandó ásítás...
Üdvözlöm! 22 éves fiatalember vagyok ,nagyjából másfél éve küzdök ezzel a panasszal, megkeseríti minden napomat. Hiába alszok normálisan...