Köhögés, arcüreg gyulladás, nehéz légzés főleg esténként.

Üdvözletem! Olyan problémám lenne, hogy körülbelül 3 hónapja volt orrsövény ferdülés műtétem, majd kb 2 hónapja elkezdtem köhögni esténként nehéz légzés néha a tüdőm sípolt is halkan. Voltam arc és melkas röntgenen 3-4 hete antibiotikumon élek, de semmit nem segített az első arc és melkas röntgen eredménye ez volt: Orrmellék üreg felvétel: 08.03. "A bal maxillaris üreg alsó felében csaknem vízszintes nivoval elhelyezkedő homogen fedettség van. A jobb oldali nyálkahártyája főként a laterialis falnál megvastagodott." Melkasfelvétel: 08.03. "A pulmokban aktuális kóros nem látható. Rekeszkonturok, sinusok szabadok, cor, aorta negativ. 9 napra rá ismét orrmelléküreg felvételre küldtek: 08.12. A homloküreg bal recessusa részben fedett. A bal arc üreg lágyrészintenzitással fedett. A jobb arcüregben nyálkahártya kifejezetten megvastagodott. 9 nappal a korábbi felvételével összehasonlítva progressio. A kettő között ezeket írták fel és szedtem: Leflokin 500 (mellé gyomorvédő) Fluimucil 200, Neomycines orrcsepp infra lámpa. Hozzá teszem már előtte 3 hete használtam ACC-t infrát is, mert én már éreztem, hogy le van rakódva a téma továbbá aeriust a köhögés miatt meg valami gyengébb antibiotimut arra már sajnos nem emlékszek. Vissza térve az első röntgen után ezeket lenyomva 9 nap után azt állapították meg, hogy rosszabb lett pedig mindent rendesen csináltam végül kiírták ugyanezeket annyi, hogy írtak hozzá Aeriust és orrcsöppet felváltotta az Avamys most eltelt már 2 nap és a képen mellékelt fehér valami kijött a szájpadlásomnál a torokmandulámon. Ugyanúgy köhögök és esténként még mindig nehéz a légzés félek valami vírus nem tudom menjek-e tüdőszűrésre vagy a melkas röntgen kimutatta volna? A dolgot megnehezíti, hogy két hét múlva utaznék ki Londonba hosszú időre. Valamiért úgy érzem ezek az antibiotikumok nem segítenek semmit. Inhalálni még nem próbáltam. Orrom sokat folyik, de kapok rajta levegőt, de sokat fújom még. A képen mellékelt fehér pöttyöt tegnap este fedeztem fel. Teljesen tanácstalan vagyok és környező orvosokat nem nagyon hatja meg én meg már teljesen rá vagyok stresszelve, hogy valami komoly és, hogy itthon nem veszik észre, kint meg majd valami komolyabb bajom lesz.. Sajnos baráti körbe volt ilyen nem is rég egy ismerősöm bátyja kiment franciába dolgozni ide haza előtte volt kórházba fulladt nem mondtak neki semmit elengedték kint meg össze esett és egyből megmondták mi a baja. Válaszukat előre is köszönöm remélem tudnak valami tanácsot adni mit tehetnék még vagy mi lenne jobb a gyors gyógyuláshoz. Bence

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza arcüreggyulladás témában

Tisztelt Uram!

A belinkelt fotón egy ártalmatlan mandulakő látható, teendőt nem igényel. Az arcüreggyulladás és homloküreggyulladás főként helyi szerekkel (nyálkahártya összehúzó orrcsöppek) és orrfúvással kezelendő, ezt óvatosan esetleg érdemes kiegészíteni orröblítéssel (pl. NeilMed SinuRinse) , az antibiotikum ezek hatástalansága esetén adandó. A köhögés a melléküregek gyulladásával függhet össze, mindazonáltal az alsó légúti folyamat sem kizárható. Ha nem múlnak a panaszok a fentiekben javasolt terápiára, akkor utazás előtt nem lenne baj egy mellkasröntgent is elvégeztetni.

Kérdés: 2015. augusztus 14., 11:05; Megválaszolva: 2015. augusztus 20., 10:06
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás