Mandulaműtét után 2hónappal

Tisztelt doktotúr! Több mint 2hónapja eltávolították a garatmanduláimat mert híg genny ürült belőlük, azóta folyamatosan immár 2hónapja hőemelkedésem van szinte mindig tartósan 37.5fok, műtét előtt soha nem volt ilyesmi, tehát mindig 36.6fok volt.Ön szerint ha kiműtenek egy ilyen immun szervet akkor, mit mutat a tapasztalat megemelkedhet az ember testhőmérséklete így tartósan? A vérkép nem mutat gyulladást, sok bakt valamint vírus szerológiák negatívak.Valamint ízületi fájdalom is fennáll műtét után, a füleim érzékenyek lettek azóta a hangokra, valamint a jobb oldali kb.2hete folyamatosan sípol magas frekvenciás hangon, most már ott tartok hogy a fülkürtöm sem működik normálisan, nagyon nehéz kidugítani a dobhártyáimat befogott orral, erős recsegő hangot ad ki mindkettő.Kérdésem az lenne még, hogy elég nagyok voltak a mandulák főleg a jobb, és hogy amikor húzódik a seb, húzódnak a szövetek, az képes-e arra hogy megváltoztassa a fülkürt működését valamint kiválthat-e belső fülben fülzúgást, mondjuk úgy, hogy húzza az ereket esetleges hallóidegeket? Megjegyzem még egyszer hogy semmiféle fül problémám nem volt soha életemben, sem hőemelkedés, sem ízületi fájdalom, tudom hihetetlennek tűnik ez a kálvária, de sajnos szóról szóra igaz.Lett csináltatva egy 3d cone beam ct is ami a jobb oldali arcüreg alján kis ciszta szerű valamit mutat pont a felső 5ös gyökérkezelt fogam felett, meg a mellette lévő fogak mellett, a szájsebész szerint nem gyulladt a fog, ő azt tanácsolta hogy nézzék meg endoszkóppal, a operátor viszont ragaszkodik a hagyományos Ct felvételhez, endoszkópia előtt, ön szerint indokolt e még egy ct sugárterhelésnek kitenni az embert, vagy elvégezhető az endoszkópia cone beam ct alapján (? Kicsit sok kérdést sikerült feltennem, ezért ne haragudjon, de szeretném ha a doktorúr mindenre válaszolna, sajnos tanácstalan vagyok, az állapotom rosszabbodik és nem tudom merre induljak tovább. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm: András

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza mandulaműtét témában

Tisztelt András!

A mandulaműtét hatással lehet az immunrendszerre, de inkább jótékony hatás szokott előfordulni. A fülzúgás a műtéttel nem függ össze, a fülkürt működése változhat (valóban a heg miatt) . Az esetleges FESS műtéthez szükséges CT vizsgálat pedig az operáló orvos hatáskörébe tartozik, ezen nem szabad alkudozni.

Én immunológiai kivizsgálást kezdenék elsősorban, de egy hallásvizsgálat sem lenne hátrányos a fülkürtfunkciót megítélni és a fülzúgást esetleg kísérő halláscsökkenést kizárni.

Jobbulást!

Kérdés: 2015. június 22., 15:56; Megválaszolva: 2015. június 22., 16:41
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés