Mi okzohatja a felsőlégúti panaszaimat?

Panaszaim: február óta vannak jelen: kapar a torkom, és köhögcsélek, olyan érzés mintha mindig folyna valami hátra, (orromból? ) ami állandóan be is dugul. Ilyen átlásztó, nyálkás dolgot termel, mintha allergiás lennék valamire, vagy irritálná. A szemeim sokat viszketnek (és remeg is a szemhéjam) , és a nap folyamán sokszor újra csipásodik (hiába mosom meg reggel) ha nyelek, illetve ha fújom az orrom, akkor recseg-ropog a fülem. Ezek mellé párosul még az a panasz, hogy néha! (nem jöttem rá még mitől) de sárga szerű lepedék jelenik meg a nyelvemen. amit könnyen letudok mosni, fogkefével is. ilyenkor a váladék ami az orromból jön is kissé sárgás. Azonban ez néhol jelen van 1-2 napig, aztán van amikor hetekig eltűnik ez a tünet, és minden más marad. Ezekkel a panaszokkal mentem el újból a háziorvosomhoz akinél a október óta már 4x kaptam antibiotikumos kezelést febr.ig mert állandóan felsőléguti gyulladásaim voltak, (érdekessége, hogy soha nem voltam beteges, csak amióta szeptemberbe Bp.-ten kollégista lettem egy kis tetőtéri szobába.) Februárba pedig beutalt: laborba, mellkasi-, orrmelléküregi röntgenre, tüdőgyógyászhoz, és fül-orr-gégészhez. Eredményeket: diagnosztiázlt bet. írtam. Egy cisztát találtak, de mégis gyomortükrözést ajánlottak: Azonban nincsenek, gyomor panaszaim, nem érzek égető érzést, se reggel, se este. Nem jön vissza az étel sem, ezért én nem látom értelmét. Ennek ellenére van időpontom gyomortükrözésre, azonban úgy érzem, hogy egyik doktor küldd át a másikhoz, és a gyomortükrözés vége is az lesz, hogy a gyomrommal minden rendben van. Az orvos, aki csinálni fogja, a leletem alapján azt mondta, hogy füll-orr-gégészetre kellene mennem és nem gyomortükrözésre. Engem tulajdonképpen, nem zavarnának a panaszaim, csak az zavar, hogy néha sárgás. És félek, hogy komolyabb gondom lesz belőle. Ezért szeretnék egy átfogó választ kapni, hogy mi okozhatja? Illetve mire utalhat? Elmenjek gyomortükrözésre? Kivetessem a cisztámat? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza orrváladék témában

Tisztelt Kérdező!

Végül is nem világos a leírás alapján, hogy volt-e fül-orr-gégészeti vizsgálat. A leírt panaszok orrmelléküreg gyulladás gyanúját vetik fel, fül-orr-gégészeti vizsgálat mindenképpen javasolt. Azt, hogy gyomortükrözés szükséges-e, csak az Önt ismerő és vizsgáló orvos tudja eldönteni.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. június 04., 23:26; Megválaszolva: 2015. június 10., 21:52
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mandulagyulladás
Nyelési fájdalom
Hólyag a torokban
Érdeklődés
Hólyagos garat