Lehet-e attól halláskárosodása valakinek, hogy a dobhártyáját ellennyomás terheli (nem túl nagy)

Tisztelt Doktor úr! Nem olyan régen kaptam egy fülkürt gyulladást, amire 6-féle gyógyszert kaptam, visszatért a jobb fülembe a hallásom, majd a fülzúgás is lassan 2 hét után elmúlt. (a zúgás néha visszatér, 60Hz környéki mély zúgás) A foglalkozásom hangtechnikus, studioban dolgozok, így nagyon sokat viselek fejhallgatót, ami egy nagyon jól zárt (szorosan illeszkedik, így légmentesen is zár) világmárka terméke és nem is volt olcsó, ám észrevettem, hogy a jobb fülembe hosszabb viselés után visszatér néha a zúgás, illetve a bal is néha cseng.Hangerőtől óvom a füleimet, szoktam nagyobb szüneteket is tartani a munkában. A kérdésem ezért az lenne, hogy okozhat-e bármilyen károsodást az, ha sokat viselem, még ha nem is szól folyamatosan benne zene? Csupán az lehet probléma, hogy nyomást fejt ki a fülemre?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza zajártalom témában

Tisztelt Uram!

A hangterhelés okoz bizony halláskárosodást, melynek első jele a fülzúgás. Kiváltó oka nem a hangnyomás hatása a dobhártyán, hanem a receptorsejtek folytonos működése pihenés nélkül. Minél többet kellene a szabadidejében csöndes környezetben pihentetnie a belsőfülében lévő szőrsejteket.

Kérdés: 2015. március 23., 00:10; Megválaszolva: 2015. március 23., 08:27
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Hólyagos garat
Keletkezett dudor beazonosítása, oka
Alvás probléma
Gombóc érzés
Hallás csökkenés, orrdugulás