Mit tegyek krónikus arcüreggyulladás esetén?

Tisztel doktorúr/nő! Fél éve diagnosztizáltak nálam arcüregyulladást. Ekkor szedtem egy hétig antibiotikumot, a fájdalom viszont nem múlt el. Ekkor csináltak nekem egy röntgenfelvetelt amin megállapították, hogy nincs arcüreggyulladásom, ezért hazaküldött az orvos es azt mondta majd elmúlik. Mivel nem múlt 3 hónap mulva visszamentem es megint csak szedtem egy hétig antibiotikumot. Viszont azóta is faj, nem nagyon, de sokszor a szemem körül, a homlokomnal is. Körülbelül egy hónapja megint visszamentem, csináltak egy újabb rontgenfelvetelt, azt mondtak megvastagodott a nyalkahartyam es adtak egy orrcseppet. Nem lett jobb, ezért két hét mulva visszamentem, ekkor adtak beutalót egy kórházba, hogy ott is megvizsgáljanak. Azt mondtak arcüreggyulladás on van. Azt is ajánlottak, hogy infralampazzak. Amióta elkezdtem, szinte folyamatosan es nagyon erősen faj az arcom. Pár napja abbahagytam, de most is, mar beszélni sem tudok rendesen, annyira faj. A kórházba csak egy hónap mulva kaptam időpontot. Az lenne a kérdésem hogy, addig mit tehetnek es mi lehet ennek a kiváltó oka, illetve ott milyen vizsgálatok várhatnak rám? Nagyon szépen köszönöm, válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza arcüreggyulladás témában

Tisztelt Hölgyem!

Az arcfájdalom gyermekkorban inkább a duzzadt orrnyálkahártya felszínek egymáshoz érintkezésének, mint a folyadékkal telt arcüregnek a függvénye. Ha 7-10 napig orrcseppet használ napi többszöri alkalommal, és a sárga-zöld nátha már nem jellemző, akkor a problémára megoldás az orröblítés lehet (pl. www.orrmoso.hu) . Ezzel a módszerrel otthon, napi 2 alkalommal fiziológiás sóoldattal az orrüreget átöblítve bármilyen eredetű nyálkahártya duzzanat jelentősen mérsékelhető. Hosszú távú mellékhatása nincs, akár életvitelszerűen (mint a fogmosás) is használható.

A problémának egyébként számos oka lehet. Ebben az életkorban a hormonszintek emelkedése is jellemző, évszakilag pedig a fűtés miatt a kinti-benti hő- és párakülönbségek növekedése, légszennyezés, megfázás stb.

Kérdés: 2014. december 22., 17:39; Megválaszolva: 2014. december 23., 09:51
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Állandó fülzúgás kezelése
Leuklopákia
Éjszakai orrvérzés
orrdugulásom oka?
Torkon piros hólyagok