Visszatérő arcüreg gyulladás

Január végén megfáztam, ami nem múlt el nyomtalanul arcüreg gyulladás lett a vége. Mivel nem reagált a szedett gyógyszerekre (Fromilid, Hystizin, Nasonex, Brulamycin szemcsepp orrba), ezért röntgent kért a gasztroenterológusom, ugyanis Crohn betegségem van és biológiai terápiában részesülök, így a soron következő infúziót nem kaphattam meg addig, míg meg nem vizsgál újra egy fül-orr-gégész szakorvos. A röntgen nem volt túl jó, haza sem engedtek már a szakrendelésről, rögtön elvégeztek egy endoszkópos arcüreg műtétet. Utána még a kórházban kaptam vénásan Augmentint, egy hét múlva a kontrollon semmi nyoma nem volt a gyulladásnak, nem is kaptam semmilyen gyógyszert. 3 hét múlva újra éreztem ugyanazon az oldalon azt nyomást, valamint ugyanazt a bűzös szagot, amit előtte. Váladékozás ekkor még nem igazán volt. Azóta eltelt egy hét, infralámpázok, orröblítést végzek és megindult a váladékozás is. Kaptam újra gyógyszereket is, de a gyulladás kialakulásának oka érdekelne, kérdésem az lenne, hogy milyen vizsgálatra menjek el, mi okozhatja a problémát? Köze lehet a biológiai terápiához, egy közelmúltban lezajlott felújításhoz, ami nagy porral járt a lakásban, allergia esetleg, vagy huzat okozhatja? Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a arcüreggyulladás témában

Tisztelt Hölgyem! Köze lehet a por okozta irritációhoz és a biológiai terápiához is. Oda kellene fordulnia, ahol a műtétet végezték, ott biztosan emlékeznek a műtétet követő, sőt az azelőtti állapotra, így lehet megítélni a teendőket.

Kérdés: 2014. május 05., 21:15; Megválaszolva: 2014. május 07., 13:34
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mit jelent?
Tisztelt Doktor úr! Az MR vizsgálatban ez áll: Pontosan mit jelent ez? Köszönöm válaszát! Melléklelet: Az epipharynx régiójában, a...
Orrdugulás
Jó estét Dr úr ! Nekem annyi panaszom lenne hogy a jobb orrlyukamon kevésbé kapok levegőt mint a bal oldalon olyan mintha el lenne dugulva , van olyan...
Arcüregyulladás problémás fogtól.
Tisztelt Doktor Úr! Egy ideje van egy rossz fogam, amelyenek gyökérkezelését ( jelenleg nyitott foggyökér csatorna) abba hagytam és önhibámból...
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang