Orrfolyás a nyelőcső felé

Üdvözlöm Doktor Úr/ Doktornő! Már közel másfél hónapja, hogy influenzás voltam, viszont azóta is fennál egy fura tünet, ami már kezd nagyon zavaró lenni. Úgy tudnám leginkább leírni, minta folyna az orrom, de nem kifelé, hanem a nyelőcsövemen lefelé. Körülbelül két héten keresztül ezt orrdugulás is kísérte, de a rhinospray-t használtam, és ez elmúlt. Tehát az orrom nincs bedugulva, nem folyik, csak a torkomban érzem, hogy összesűrűsödik a váladék, melytől csak "krákogás" által tudok szabadulni (Ez munka közben elég kellemetlen) . Napjában 4x-5x előfordul, hogy ez a sűrű váladék visszafolyik és felgyűlik, és nem éppen fullasztó, de hányingert kelt, és továbbnyelni sem tudom. Az esetek többségében a váladék annyira sűrű, minta kocsonya. Fül-orr-gégészeten megnézték, de akkor épp nem volt begyülve, és nem is láttak semmit. Mi okozhatja ezt, illetve hogyan tudnék megszabadulni tőle? Köszönöm előre szíves válaszát!

Dr. Zaránd Rajmund válasza váladék témában

Tisztelt Uram!

"postnasal drip" néven sokat olvashat erről. Igazi civilizációs ártalom, tulajdonképp nem is betegség.

Eltávolításának módja a rendszeres orröblítés , ha az nem segít, akkor esetleg FESS műtét.

Az ok a hátsó rostasejtek minimalis gyulladásos váladéktermelése, amit a légszennyezés, allergia, kiszáradás, elhúzódó gyulladás, stb. tart fönn.

Kérdés: 2013. május 09., 16:11 ;Megválaszolva: 2013. május 12., 18:00
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fehér lepedék, váladék a szájban
Tiszteletem Azért írok önnek hátha tudna látatlanba segíteni mert már 3 orvosnál ebből kettő fogorvos szakorvos és háziorvos is és egyik se tudta...
Felköhögött, büdös darabkák?
Időnkénk ilyen kis narancsásrgás, barnás darabokat, veszek ki a számból például tüsszentés után vagy néha csak úgy random. Nagyon zavaró mert a...
Véres köpet, idült pharyngitis
Torokprobléma
Elhúzodó torokfájás