rádiófrekvenciás mandulaműtét

Tisztelt Doktor úr! Vélemény szeretnék kérni Öntől a rádiófrekvenciás mandulaműtéttel kapcsolatosan. Jobb, mint a hagyományos mandulaműtét? Sajnos még tapasztalatokat nem tudtam olvasni sehol, ezért érdekelne az Ön véleménye. (Mandulaköveim vannak, nagyon zavar, ezért szeretném a mandulámat kivetetni.) Köszönettel

Dr. Zaránd Rajmund válasza mandulaműtét témában

Tisztelt Asszonyom!

A termokoagulációs elven működő eszközökkel elméletben kevesebb szöveti vérzéssel lehet operálni. Mandulát is. Ezen kívül (pl. a posztoperatív fájdalom tekintetében) nincsenek ismereteim. De sebészfüggő is a helyzet, mint minden más esetben: ha valaki így operál mindig, akkor számára ez egy jó és rutinműtét. Ha nem, akkor én nem kényszeríteném a sebészt váltásra a saját esetemben, hisz a nem rutin tevékenység mindig kissé kockázatosabb.

Kérdés: 2013. január 07., 20:20 ;Megválaszolva: 2013. január 10., 08:27
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mandula műtét előnye, hátránya?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már 3-4 éve tartó diffúz hajhullással (főleg fejtetőn) küldtek fül-orr-gégészetre, ahol megállapították, hogy a...
Mikor lehet szoláriumba menni mandula...
2016.01.05-én (21 napos vagyok ma) kivették a garatmandulám, az érdekelne, hogy mikor mehetek uszodába és szoláriumba?
mandulagyulladás
Tisztelt Dr. Úr! A fiam 2015. október 08-án volt 17 éves. A mandulája és a torka születése óta 2 havonta begyullad szinte rendszeresen. Csak...
Mandula műtét után
Tisztelt Doktor Úr! 4 és fél éves kislányomat 3 napja műtötték. Az orr és a garat mandula is kivételre került. Már a műtét után is...
garatmandula varratának leesése
Kedves Doktor Úr! 10 napja volt egy garatmandula műtétem altatásban. Hála Istennek nincs a lábadozással gondom (mindent eszek. Napi1-2...