erőteljes horkolás

JELIGE: horkancs Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Kisfiamon krónikus felsőlégúti panaszai és sorozatos fülgyulladásai miatt, július végén orrmandulaműtétet hajtottak végre. Azóta nagyon erősen horkol, bármilyen pózban fekszik, reggel köszörüli a torkocskáját, ami teljesen ki van száradva. A műtétet végző orvoshoz fordultunk, aki egyáltalán nem segítőkész, mivel nem hiszi el a történetet, hiszen a műtéttel pont a horkolás szűnik meg. Kisfiam a műtét előtt nem, csak azóta horkol. A torokmandulájával semmi gond nem volt műtét előtt, de mostanra szinte teljesen összeér a két torokmandula a háziorvos szerint is, valószínűleg átvette az orrmandula szerepét. Homeopátiával esetleg gyógyítható a torokmandula, ekkor elmúlna a horkolás? El lehet valahogy kerülni a torokmandula kivételét, sajnos az orrmandulaműtétet is rendkívül nehezen viselte a Kisfiam, nagyon szeretnénk más megoldást találni. Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Kata

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza mandulaműtét témában

Kedves Kata!

A panaszok, tünetek alapján az orrmandula műtét indokolt és javasolt volt.

Az orrmandula szerepét a garatmandula nem veszi át.

A horkolás két dolog miatt is lehet, az egyik, hogy megváltozott a lágyszájpad működése, főként, ha eleve nagy volt az orrmandula.

A megnagyobbodott, középvonalban szinte összeérő garatmadula szintén okozhat horkolást. Itt a gégediéta betartása a fontos, de gondolom gyerekkorban a szénsavas, fűszeres ételek, italok természetesen kerülhetők.

Az igazság, hogy látni kellene. A jelenlegi tünetek, panaszok, vérkép, nyaki tapintási lelet és az AST alapján kellene tovább lépni. Ezek alapján lehet és kell eldönteni a továbbiakat, a teendőket.

Amennyiben el tudnak látogatni hozzám a magánrendelésemre, várom Önöket a Svábhegyi Gyógyintézetben. Részletek a www.svabhegy.eu oldalon, bejelentkezés a 06 20 500 2500 telefonszámon!

Üdvözlettel: dr. Krasznai Magdolna, felnőtt- és gyermek fül-orr-gégész, allergológus és klinikai immunológus

Kérdés: 2012. szeptember 14., 22:35; Megválaszolva: 2012. szeptember 19., 15:05
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés