• Leukoplakia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Bölcsességfog növekszik évek óta bal felső oldalon, viszonylag gond nélkül, majdnem teljesen kint van, helye is van. Viszont, az utóbbi hónapban elég sokat piszkáltam a nyelvemmel, tologattam az alsó állkapcsom ellenkező irányba, sőt úgy emlékszem, véletlen rá is haraptam azon az oldalon a belső nyálkártyára. Kb egy hete mikor megneztem, vettem észre a következő jelenséget, amit alább képen mellékelek. Megjegyezném még, hogy nem piszkálom már három napja, es az állkapocs tologatast sem csinálom, mert nagyon megijedtem, hogy mi lehet ez a számban. Ezelőtt kb kettő héttel voltam a házi orvosnál, ettől független problémával, de megmutattam neki ezt is, illetve a fogam, h nincs e gyulladásban, azt montda, minden rendben, torokban es szájban is, azonban azt nem tudom, akkor már ott volt e ez a jelenség. Fogorvoshoz kértem időpontot, sajnos másfél hét múlva mehetek csak, addig is aggodalmamban fordultm ide, mivel interneten rengeteget böngésztem, kérdésem az lenne, ez csak valami fog okozta sérülés (egyébként teljesen oylan mintha a mellette lévő fog úgymond lenyomata volna), vagy kezdődő leukoplakia lehet? Nagyon aggódom, köszönöm, ha választ, véleményt, bármilyen információt kapok kérdéseimre.

        Dr. Volom András válasza a fehér folt témában

        Kedves Látogatónk! A leukoplákiának szárazabbnak tűnő felszíne van. Ez lehet egy kis fibrines álhártya is. A szájvizsgálat választ ad majd.Üdv: Dr Volom András


        Kérdés: 2018. október 18., 08:40; Megválaszolva: 2018. október 24., 21:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy évek óta vannak ilyen fehér foltok a nyelvemen, sosem foglalkoztam vele, néha jobban kifehéredik néha elmúlik viszont hátul ahol ilyen “ritkásabb foltok” vannak sosem múlik el,...