Ezüstkolloid -fájdalomcsillapító kölcsönhatás?

Jó ideje küszködök íngyulladással, ami olykor-olykor előjövő fájdalmat eredményez mindig más fogban, amire fájdalomcsillapítót szedek ilyenkor 1-2 napig (Ibuprofent) . Legutóbbi alkalommal elülső metszófogam felül kezdett el fájni, amire először este 22: 30-kor 200 mg ibuprofent, majd hajnali 3-kor Cataflamot (elfogyott az ibupr.) vettem be, aminek 8 órás hatóidejét kivárva reggel 10-kor vettem be a következő Cataflamot. A második tablettánál éreztem, hogy nagyon elérzésteleníti a fogam körül, ahol fájt, de úgy tűnt ez normális. Ekkor a zsibbadást még alig, de érzékelve, úgy döntöttem öblögetek egy kicsit ezüstkolloiddal (első alkalommal használtam, de soha nem volt fém, - ezüst allergiám) , hisz az jót tesz a baktériumok ellen, amik az íngyulladásomat okozzák és így a fog fájdalmát is jelenleg. Innentől a zsibbadás egyre erősebb lett az orrom és a szám között; megnyomva jobb oldalról az orrom tövét, érzem a fájdalmat az adott fogban, tehát valószínűleg ott van a fog gyökere. Voltam fogorvosnál, a röntgen nem mutatott gyulladást a fogban. A fogorvos szerint a Cataflam okozza a zsibbadást - ami leginkább arra az érzésre hasonlít, mintha lidokainnal lenne érzéstelenítve, ám én nem kaptam semmilyen érzéstelenítést. Feszítő, zsibbasztó érzés, nem enged mosolyogni, mintha nem mozdulnának ezek az izmok. Érintést érzek, de fáj az orrom tövénél, tompán de szünet nélkül. A fogorvos tovább küld szájsebészetre, de azt mondta, hátha elmúlik pár napon belül a zsibbadás. Én aggódom, és az egyetlen amire tudok gondolni most már, hogy ha nem is önmagában az ezüstkolloid okozta, és nem is önmagában a Cataflam, akkor talán a kettő együtt jóeséllyel összetalálkozott. B-vitamint vettem be, ezen kívül semmit erre. Tegnap este egy kicsit elindult felfelé a lázam, de a 200 mg ibux amit bevettem, hogy aludni tudjak, valószínűleg lecsillapította. Aggasztó az egész, nagyon kíváncsi lennék, Ön mit gondol? Köszönök előre is minden segítséget és javaslatot, mit csnáljak, hova forduljak.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Éva válasza ínygyulladás témában

Kedves Kérdező!

Szerintem a tömés alatt a fogbél gyulladt be, amely gyökérkezeléssel gyógyítható. Ezután a zsibbadó, feszülő érzés is el fog múlni és nem lesz szüksége állandó fájdalomcsillapító tabletták szedésére. A fog áttisztítását még néhány alkalommal el kell végezni, amíg a gyulladás lezajlik.

Kérdés: 2014. július 11., 11:11; Megválaszolva: 2014. július 29., 12:37
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Fogíny seb
Jó napot kívánok! Egy ket hónapja kezdődött vérzés az ínyemből az egyik jobb felső rágó fogamnál. Pár éve volt már ilyen, akkor rossz fogra...
Ínygyulladás
Jó napot kívánok! Az lenne a kérdésem, hogy ínygyulladásra jó a Cefzil 500 mg antibiotikum?
Híd csere
Tisztelt Doktor Úr! Volt egy porcelán hidam, amit 7 éve csináltak és most cirkóniumra cseréltetek, mert folyton gyulladásban volt és azt mondták...
Ínygyulladás
Tiszteletem! Kérdésem a következő lenne! Kaptam az orvosomtól az ínygyulladásomra: Curasept ADS 250 paradontális gél+Metronidazolum Mikor kell...
Torokfájás: reggeli torokszárazság
Reggel mikor megebredek kivan szaradva a torkom. A ket elso fogam kozott az a pici inyresz megvan dagadva. A torokszarassag napkozben helyre jon, de masnap...