Leukoplakia, vagy mi lehet?

Tisztelt Doktorúr/Doktornő! 30 éves férfi vagyok. Nem dohányzom már 8 éve (3-4 évig dohányoztam) , alkoholt ritkán fogyasztok, akkor sem sokat. Semmilyen allergiáról nem tudok. Másfél hónapja egy kis fehér foltot vettem észre az alsó ajkam belső felén. Nyelvem tapintásával érdesnek tűnt. A háziorvosom boraxot írt fel, hogy azzal kenegessem. A tünetek nagyjából egy hét alatt elmúltak, majd újra előjött. A nap különböző szakaiban azonban különböző intenzitással volt látható (volt hogy teljesen eltűnt, máskor erőteljesebben látszott) . Ezután fogászati kezelésre mentem éppen, így a fogorvosommal konzultáltam ez ügyben, aki azt mondta, hogy semmit se tegyek, majd elmúlik. Úgy 2 hete eljutottam a szájsebészetre, ekkor már nem nagyon múlott el. Ott azt mondták, hogy betadinos oldattal öblögessek. Egy hét múlva nem múlott el (néha jobban látszott, néha kevésbé - általában fogmosáskor nagy része lejön) . Jelenleg ugyanúgy betadinnal öblögetek és A vitamin olajjal kezdtem el ecsetelni a területet. Nagyon aggódom, hogy mi okozhatja ezt a tünetet. Szájsebészem azt mondta, hogy legjobban a leukoplákiára hasonlít, de nem egészen az. A nyálkahártya szarusodása miatt van ez a fehér folt, de senkinek sincs ötlete, hogy mi ez pontosan vagy mitől lehet. Csatolva küldök egy képet, amiben a legdurvábban látszik az elváltozás (aznap nem ettem és nem ittam sokat és este fogmosáskor szinte teljesen lejött) . Kérem írja meg, ha van elképzelése arról, hogy mi is lehet ez pontosan, illetve hogy mi okozhatja! Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Éva válasza fehér folt témában

Kedves Kérdező!

Egy lényeges kérdésem lenne még a tünetekkel kapcsolatban: letörölhető-e a folt. Amennyiben igen, akkor nem kell leukoplákiától félnie. A házioorvosa gombás fertőzésre gyanakodott, szerintem is ez lehet a megoldás. Candida gomba okozhat hasonló elváltozást. Próbálja meg újra a bóraxos ecsetelést, néhány hétre próbálja kiiktatni a szénhirátokat a táplálkozásából, fogyasszon sok zöldséget és hústerméket. Fontos a megfelelő mennyiségű vízbevitel. Amennyiben nem észlel változást, újra keresse fel a szájsebészeti szakrendelést.

Kérdés: 2014. április 25., 23:33; Megválaszolva: 2014. május 06., 19:52
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Leukoplakia?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Bölcsességfog növekszik évek óta bal felső oldalon, viszonylag gond nélkül, majdnem teljesen kint van, helye is van....
Fehér érezhető folt a...
Olyan problémával fordulok ide, hogy kb 2 hete vettem észre egészen hátul a lágy szájpadlásomon egy kidudorodó fehér foltot ami nem fáj nem is...
Fehér folt a szájban
Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Tegnap este vettem észre egy fehér foltot az alsó ajkam nyálkahártyáján. Teljesen fájdalmatlan, a nyelvemmel kicsit...
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...