• Miért jön meg mindig 1 héttel hamarabb a menstruációm, gyógyszer szedése mellett?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

         

        Szeretném megkérdezni, hogy mi lehet annak az oka, hogy Belara gyógyszer szedése mellett, pl jelenleg most is megjött, miközben csak jövőhéten kellett volna! Szedtem ezelőtt ugyanezt a gyógyszert, volt hogy majdnem 1évig, akkor ilyen bajom nem volt, inkább csak 1-2-3nap eltéréssel, és annyi, hogy nem volt erős vérzésem!
        Egyben menstruációs zavarom miatt is írattam fel, mert volt, hogy hónapokig nem jött meg! Sosem volt, szinte pontos! Volt hogy 1-2hónapot maradt ki, volt hogy 6hónapot, volt hogy minidg megvolt, és...most igaz, hogy kicsit össze vissza szedtem a gyógyszert, volt egy 3hónapos időszak, akkor is pecsételő vérzés volt, vagy, hogy előbb jött meg! Emiatt, abbahagytam 1hónapra, majd ismét elkezdtem szedni 2hónapra, és megjött 1héttel előtte, most megint ovlt 1hónap szünet pontosabban másfél mert úgy jött meg gyógyszer nélkül, és most kezdtem megint szedni már 2.hete...és még lenne 1.hetem...
        Létezik az, hogy hozzászokna ismét a szervezetem mondjuk 3-4-5hónap alatt? és ha azok után se múlik el, akkor lenne érdemes váltani?
        Partnerkapcsolatom....őhm..nem térnék ki rá részletesen, de, amiatt, hogy nem tudom, mikor hogyan jön meg, emelett is csak megszakításosan vagyunk együtt, és csak akkor mernék máshogy, ha bzitos lennék abban, hogy csak a szervezetem reagál a sok változtatásra érdekesen, és nem a gyügyszer a gyenge!
        Emelett nem szedek antibiotikumot, más gyógyszert is csak több órás eltéréssel veszek be..pl algopyrint..de azt is csak ritkán! Hasmenés, hányás nem fordult elő gyógysezr bevételi időszakban....nemtudom mit csináljak!

        Mellesleg a vérzésem, nem erős, vanhogy csak pl most első nap kcisit erősebb, de utána elgenygül, és általában amikor 1hetes szünet van, volt, hogy meg se jött...tehát össze vissza! Terhességre nem gyanakodnék, mivel volt hogy partnerem se volt, és szedtem, és amelett is így reagált a szervezetem!

        Várom mielőbb válaszát, és előre is köszönöm a segítséget!

        Üdvözlettel.:Fati

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgáltó szedése témában

        Kedves Fati!

        Nekem egyáltalá nem meglepő, hogy össze-vissza vérezget, hiszen a gyógyszert is annyira össze-vissza szedi, hogy követni sem lehet. Így sose fog beállni a vérzése, nem lenne szabad még egy napot sem kihagyni. Teljesen normálisan reagál a szervezete erre a rendellenesen szedett fogamzásgátlóra, semmi oka aggodalomra. Ami viszont nagyon fontos, hogy a megszakításos védekezés nem elég, bármikor terhes lehet, óvszert kellene használni, mert a fogamzásgátló így erre sem hat.

        Most 2 hete szedi a gyógyszert, hát szedje végig a levelet, majd legyen meg a 7 napos szünet, és a 8. napon kezdje el a második levelet. Mindegy, hogy mikor jön pecsételés, vagy vérzés, akkor is a rend szerint szedje a gyógyszert. Egyrészt így is csak a következő ciklustól lesz a védelem megfelelő, másrészt kb. 3 ciklusra szükség lesz, míg a vérzése is rendeződik. Ha rendszeresen szedett fogamzásgátló mellett 3 hónap alatt sem áll be a vérzés, akkor kell gyógyszerváltásra gondolni csak.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        urológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Pintér Olivér

        Kérdés: 2010-02-28 14:15:43; Megválaszolva: 2010. február 28., 14:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: