• Yadine-tól 10 kg hízás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Nagyon elkeseredtem, ezért is kérem a segítségét! Kb.6-hónap alatt híztam 10kg-ot (29 éves vagyok)! Nagyon furcsa, mert sovány fajta vagyok, még terhesség alatt sem maradt fölösleg rajtam, ráadásul sportolok és a nyelőcső és gyomorfekély betegségem miatt egészségesen táplálkozom! Kivizsgáltak, (pajzsmirigy, cukor) minden rendben. Nem tudnak semmit mondani! Fogamzásgátlót váltottam pont 6 hónapja, Tri-regol-ról Yadine-ra, amit azért írt fel az orvosom mert 7 évig szedtem a régit és ez az új nem olyan "káros"mivel ugye gyenge hormontartalmú! Arra gyanakszik az orvosom hogy a váltás miatt hízok! Tényleg hízhattam a Yadine-tól ennyit? Úgy hallottam fogyni szoktak és kellene tőle? Mit tegyek, szedjem a Tri-regolt újra? Azt mondta anno a nőgyógyászom hogy mivel 7 éve szedtem váltsak, mert a Tri-regol magas hormontartalma miatt károsabb. Igaz ez? Vagy Ön mit ajánl, (ha váltani kell)mire váltsak a Yadine-ról? Jó minőségű és kevésbé káros tablettát szeretnék mindenképp szedni(még egy babát szeretnénk pár év múlva). Nagyon kérem segítsen nekem, nagyon várom válaszát és előre is hálásan köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hízás témában

        Kedves Hölgyem!

        Nem lehet sajnos kiszámolni, hogy melyik gyógyszertől fog hízni valaki. A Yasminelle hasonló hatóanyagú, mint a Yadine, de még alacsonyabb hormontartalmú. Nem fogyni lehet vele, hanem a vízvisszatartást csökkenti.

        Miért nem próbál meg egy méhen belüli eszközt? Mivel még néhány évig nem terveznek babát, és szült is már, talán ideálisabb megoldás lenne. Többféle is van, sőt olyan is, ami minimális hormontartalma miatt (ami helyileg hat) még kevesebb lesz a vérzése, és nem hajlamosít annyira a felszálló fertőzésekre sem.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-08 10:59:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 13:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: